علم و فناوری

چرا نباید به نور خورشید مستقیم نگاه کنیم؟

زمان مطالعه: 11 دقیقه

چرا نباید به نور خورشید مستقیم نگاه کنیم؟ نگاه کردن به طور مستقیم به خورشید یا همان خیره شدن به خورشید روشی از مدیتیشن است. در این روش، افراد به طور مستقیم به خورشید نگاه می کنند که این کار معمولاً در هنگام طلوع و غروب خورشید رخ می‌دهد و تلاشی است برای بهره بردن از انرژی آن. بسیاری از ما نمی‌توانیم به‌طور مستقیم به خورشید نگاه کنیم، چرا که چشم‌های حساس ما شروع به سوزش می‌کنند و به طور غریزی پلک زده و برای اتمام این حالت، چشم‌های خود را می‌بندیم یا مکان دیگر را نگاه می‌کنیم.

در زمان خورشید گرفتی، زمانی که ماه به طور موقت نور خورشید را مسدود می‌کند، خیره شدن به آفتاب بسیار راحت‌تر می‌شود، اما این بدان معنا نیست که شما می‌توانید آن کار را انجام دهید، بلکه نگاه کردن مستقیم حتی در این حالت نیز می‌تواند خطرناک باشد و آسیب جدی به چشم وارد کند. با این مقدمه، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی اینکه چرا نمی‌توان به طور مستقیم به خورشید نگاه کرد؟ و مضرات آن بپردازیم. با ما همراه باشید.

چرا نگاه به نور خورشید دردناک است؟

چرا نگاه به نور خورشید دردناک است؟

نور خورشید از طریق تامین ویتامین دی برای ما نقش مهمی در مبارزه با بیماری دارد. خورشید همچنین دارای بسیاری از ویژگی‌های شفابخش عالی دیگر است و برای قرن‌ها در بسیاری از فرهنگ‌ها برای شفای انواع بیماری ها و تأمین سلامتی با دوام استفاده شده است. هنگامی که مستقیما به نور خورشید، یا انواع دیگری از نورهای درخشان مانند مشعل جوشکاری به طور مستقیم نگاه می‌کنید، نور ماوراء بنفش به شبکیه چشم شما سرازیر شده و به معنای واقعی کلمه بافتی که در معرض آن باشد را می‌سوزاند. آسیب کوتاه‌مدت می‌تواند شامل آفتاب سوختگی قرنیه باشد که تحت عنوان کراتیت خورشیدی شناخته می‌شود. این منجر به حساسیت به نور و ایجاد درد می‌شود و علائم آن معمولا در عرض بیست و چهار ساعت پس از در معرض نور قرار گرفتن، ظاهر می‎شود.

آسیب های رتینوپاتی

آسیب جدی‌تر تحت عنوان رتینوپاتی شناخته می‌شود و زمانی رخ می‌دهد که نور UV به واقع یک سوراخ در بافت‌های شبکیه را می‌سوزاند. این اتفاق سلول‌های میله‌ای چشم و مخروط‌های شبکیه را از بین می‌برد و می‌تواند یک نقطه کور کوچک در بینایی مرکزی ایجاد کند که تحت عنوان اسکاتوما شناخته می‌شود. اگر هر یک از علائم رتینوپاتی خورشیدی را چندین ساعت یا یک روز پس از نگاه کردن به طور مستقیم به خورشید تجربه کردید، برای معاینه به چشم‌پزشک مراجعه کنید. اگر چشم پزشک شما معتقد است که شما به رتینوپاتی خورشیدی مبتلا هستید، باید آزمایشات تکمیلی برای معاینه کامل هرگونه آسیب روی شبکیه چشم را انجام دهید.

از آنجایی که شبکیه هیچ‌گونه گیرنده دردی ندارد، بنابراین آسیب وارد شده را احساس نخواهید کرد. اغلب تا چند ساعت یا حتی چند روز بعد متوجه آسیب وارده نمی‌شوید، مگر این که دیدتان تار شود یا لکه‌های تیره یا زرد روی بینایی‌تان تأثیر منفی بگذارد. اکثر افرادی که مبتلا به کراتیت یا رتینوپاتی خورشیدی می‌شوند، پس از مدتی بهبود پیدا می‌کنند، اما بسته به سطح آسیب، روند بهبود ممکن است تا 12 ماه طول بکشد. برخی دیگر نیز هرگز به طور کامل بهبود پیدا نمی‌کنند و همواره لکه‌های زرد و تیره و تاری چشم را تجربه می‌کنند.

 

از دیگر مشکلاتی که ممکن است نگاه کردن به طور مستقیم به خورشید به چشم وارد کند عبارتند از:

  • دژنراسیون ماکولا: این امر با عضو ماکولای شبکیه چشم مشخص می‌شود که محل دریافت آسیب است. هیچ درمانی برای این وضعیت وجود ندارد و در پیشرفته‌ترین مراحل دژنراسیون، بینایی چشم شدیدا کاهش یافته و افراد به سختی می‌بینند.
  • ناخنک چشم: این بیماری بر روی صلبیه تأثیر می‌گذارد، اما ممکن است به قرنیه چشم نیز سرایت کند. این بیماری یک روند رو به رشد است که می‌تواند باعث سوزش یا احساس وجود شن در چشم شود.
  • آب مروارید: این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که عدسی چشم کدر شود. با وجود این کدری، عدسی چشم دریافت تصویر واضح را برای شبکیه چشم غیر ممکن می‌کند. بنابراین ممکن است بینایی تار شود و همه‌چیز ممکن است رنگ قهوه‌ای یا زرد به خود بگیرد.
  • نور خورشید یک نور زرد رنگ قوی است. نورهای زرد رنگ تاثیرات زیادی بر روی چشم انسان دارند. برای اطلاع از این تاثیرات می‌توانید به مقاله تاثیر نور زرد بر چشم سر بزنید.
  • پینگوکولا: این هم نوعی دیگری از پیشرفت است که روی ملتحمه رخ می‌دهد. این حالت نقطه زردی در چشم ایجاد می‌کند و ناحیه آسیب دیده می‌تواند متورم یا قرمز باشد و بینایی نیز تار شود. همچنین ممکن است چشم‌ها دچار خارش، خشکی و احساس سوزش شوند.

بنابراین اگر فکر می‌کنید که ممکن است در نگاه کردن به طور مستقیم به نور خورشید یا سایر نورهای درخشان زیاده‌روی کرده باشید، باید توسط یک اپتومتریست یا سایر متخصصان چشم معاینه شوید. در این شرایط آن‌ها شدت آسیب را تشخیص داده و فرایند بهبود کامل را به شما توضیح می‌دهند.

طیف رنگی نور خورشید

تابه‌حال به طیف رنگی نور خورشید فکر کرده‌اید؟ در حالت عادی نور خورشید سفید به نظر می‌رسد، اما سوال اینجاست که ترکیب چه رنگ‌هایی باعث شده چشم انسان نور خورشید را به رنگ سفید ببیند؟ با مراجعه به مقاله طیف رنگی نور خورشید می‌توانید با طیف رنگی نور خورشید آشنا شوید.

آیا نگاه کردن به خورشید با عینک هم، ضرر دارد؟

آیا نگاه کردن به خورشید با عینک هم، ضرر دارد؟

اگر بخواهیم به طور خلاصه به اسن سوال جواب دهیم باید بگوییم بله. نگاه کردن به طور مستقیم به خورشید، حتی با استفاده از یک چشم محافظت‌شده با عینک نیز خطرناک است، زیرا چشمان شما را در برابر اشعه‌های مضر UV محافظت نمی‌کند و شما همچنان در معرض خطر اثرات مضر اشعه خورشید هستید. همین فرایند در مورد تلاش برای محافظت از چشم، با استفاده از عینک آفتابی نیز صدق می‌کند، چرا که هیچ سازنده عینک آفتابی فرایند ساخت عدسی را ارائه نکرده است که بتواند ۱۰۰ درصد اشعه‌های مضر UV خورشید را مسدود کند.

در واقع تلاش برای دور زدن طبیعت و نگاه کردن به طور مستقیم به خورشید با استفاده از عینک آفتابی حین نگاه کردن به آن، همچنان شما را در معرض اشعه‌های فرابنفش قرار می‌دهد، اگر چه ممکن است واضح نباشد، چرا که شبکیه چشم شما گیرنده درد ندارد و شما همچنان در خطر ابتلا به کراتیت خورشیدی یا رتینوپاتی خورشیدی هستید. خطر رخ دادن آسیب حتی در هنگام نگاه به طور مستقیم به خورشید گرفتی نیز وجود دارد و بایستی تا حد ممکن از خیره شدن به آن پرهیز کنید.

نور خورشید یکی از انواع نورهای طبیعی است. برای آشنایی با نورهای طبیعی می‌توانید مقاله نور طبیعی و مصنوعی چیست؟ را مطالعه کنید.

پیشگیری از آسیب دیدن چشم با نور خورشید

پیشگیری از آسیب دیدن چشم با نور خورشید

یک اقدام پیش‌گیرانه راحت و مهم این است که در هیچ شرایطی و صرف نظر از این که از چه چیزی برای محافظت از چشم استفاده می‌کنید (کلاه، عینک آفتابی یا سایه)، بهتر است که به طور مستقیم به نور خورشید نگاه نکنید. در مورد خورشید گرفتی چندین راه امن وجود دارد که می‌توان به آن نگاه کرد، از جمله ایجاد یک پروژکتور سوراخ سوزنی و استفاده از یک عینک خورشید گرفتگی.

شما هرگز نباید با استفاده از تلسکوپ یا دوربین دوچشمی خورشید گرفتگی را تماشا کنید، زیرا آن‌ها پرتوهای خورشید را بزرگ می‌کنند که بیشترین آسیب را ایجاد می‌کند. علاوه بر این، فکر نکنید که می توانید با تلاش برای نگاه کردن به خورشید با لنز دوربین، عینک آفتابی یا تلفن هوشمند خود در حالت سلفی، طبیعت را دور زده و از مضرات آن فرار کنید.

استفاده از عینک آفتابی در تمام طول سال در بیرون از منزل و استفاده از عینکی که دارای مهر تایید بنیاد سرطان است بسیار مفید است. همچنین پوشیدن کلاه بیس‌بال، کلاه کشاورزی و هرگونه پوشش دیگر سر و گردن، می‌تواند بسیار مفید باشد. همواره دنبال پوشش‌های لبه‌داری باشید که از سر و صورت شما به طور کامل محافظت کنند. همچنین هر زمان که ممکن است یک سایه پیدا کنید و از نور درخشان خورشید خود را محفوظ نگاه دارید.

همه نورهای طبیعی همچون نور خورشید علی‌رغم داشتن مشخصات منحصربه‌فرد، مشخصات مشترک با سایر نورهای طبیعی نیز دارند. برای آشنایی با مشخصات نورهای طبیعی می‌توانید مقاله مشخصات نور طبیعی چه چیزهایی هستند؟ را مطالعه کنید.

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم به بررسی دلایلی که چرا نمی‌توان به طور مستقیم به خورشید نگاه کرد؟ بپردازیم و مضرات و آسیب‌هایی که ممکن است در ادامه برای افراد ایجاد شود را به تفصیل شرح دادیم. همچنین در ادامه راه‌های محافظت از نور درخشان خورشید را بیان کردیم. بهتر است در هر شرایط از نگاه کردن به طور مستقیم به نور خورشید پرهیز کنید و سعی کنید تا حد امکان از در معرض نور آن قرار گرفتن خودداری کنید.

سؤالات متداول

نگاه کردن به طور مستقیم به خورشید یا همان خیره شدن به خورشید چیست؟

در این روش، افراد به طور مستقیم به خورشید نگاه می‌کنند که این کار معمولاً در هنگام طلوع و غروب خورشید رخ می‌دهد و برای بهره بردن از انرژی آن انجام می‎شود.

آیا خورشید شفابخش است؟

نور خورشید از طریق تامین ویتامین دی برای ما نقش مهمی در مبارزه با بیماری دارد.

خورشید همچنین دارای بسیاری از ویژگی‌های شفابخش عالی دیگر است و برای قرن‌ها در بسیاری از فرهنگ‌ها برای شفای انواع بیماری‌ها و تأمین سلامتی با دوام استفاده شده است.

اگر با نگاه مستقیم به خورشید، چشمتان آسیب‌دیده است، باید چه کار کنید؟

وقتی چشم‌پزشک شما معتقد است که شما به رتینوپاتی خورشیدی مبتلا هستید، باید آزمایشات تکمیلی برای معاینه کامل هرگونه آسیب روی شبکیه چشم را انجام دهید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *