روشنایی

چرا نور غروب بد است؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

آیا تابه‌حال شنیده‌اید که نور غروب بد است یا برای انسان ضرر دارد؟ یا اصلا به این فکر کرده‌اید که چرا برخی افراد معتقدند نباید در مقابل نور غروب قرار گرفت؟

شاید این سوالات عجیب به نظر برسد، اما تحقیقات جالبی درباره نور غروب انجام گرفته که واقعیت‌های جذابی را درباره نور غروب می‌گوید. در این مطلب از مجله بروکس می‌خواهیم به این پرسش پاسخ دهیم که چرا نور غروب بد است و دلیل این مضر بودن چیست. اگر به سلامتی خودتان اهمیت می‌دهید و دوست دارید با این یافته جدید آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.

نور غروب چیست؟

نور غروب چیست؟

اگر تابه‌حال به تماشای طلوع و غروب خورشید نشسته باشید، طیفی از نورها را می‌بینید که با زیبایی بی‌نظیری خودنمایی می‌کنند. عده زیادی وجود دارند که میلیون‌ها تومان هزینه می‌کنند تا تماشای غروب خورشید و رنگ‌های بی‌مثال آن را در بهترین نقاط جهان، تجربه کنند.

طیف رنگ‌های قرمز، نارنجی و زردی که هنگام غروب خورشید در آسمان نقش می‌بندند، می‌توانند منظره جذابی را ایجاد کنند که هرگز آن را ندیده‌اید. بنابراین نور غروب خورشید همان طیف رنگی جذاب و دیدنی است که هنگام غروب کردن خورشید و فرارسیدن شب، در آسمان منتشر می‌شود.

برای آشنایی با رنگ‌های نور خورشید، مقاله چرا نور خورشید زرد است؟ را بخوانید.

آیا نور غروب مضر است؟

آیا نور غروب مضر است؟

برخی افراد معتقدند نور غروب بد است و عده دیگری این ادعا را رد می‌کنند و اعتقاد دارند که مگر ممکن است نور غروب با این حجم زیبایی مضر باشد؟

در پاسخ به این سوال که آیا نور غروب بد است یا خیر، دلیل علمی و مهمی وجود دارد که دانشمندان در تحقیقات خود به آن رسیده‌اند، اما پیش از بیان دلیل این سوال، باید اطلاعاتی را بدانید.

درون بدن انسان‌ها سلول‌های وجود دارد که با نام ملانوسیت شناخته می‌شوند. ملانوسیت‌ها همان سلول‌های تولیدکننده ملانین یا رنگدانه در بدن هستند و محققی به نام داگلاس براش بیان می‌کند که این رنگدانه‌ها، مثل یک سپر حفاظتی عمل می‌کنند.

محققان دانشکده پزشکی در دانشگاه ییل، با مورد مطالعه قرار دادن سلول‌های ملانوسیت انسان و موش‌ها در برابر نور لامپ فرابنفش، درباره میزان تاثیر این نور و حفاظت این سلول‌ها تحقیق کرده‌اند.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که نور فرابنفش، در برخورد طولانی‌مدت با این سلول‌ها، نوعی آسیب خاص را برای دی‌ان‌ای ایجاد می‌کنند که دیمر پیریمیدین سیکلوبوتان  (CPD)نام دارد. ایجاد این آسیب، باعث بروز سرطان و مشکلات پوستی می‌شود و برای انسان بسیار مضر است.

بنابراین نیمی از این آسیب هنگام تابش نور غروب خورشید و قرار گرفتن انسان در معرض نور فرابنفش رخ می‌دهد. به همین دلیل گفته می‌شود که نور غروب خورشید بد و مضر است.

نکات مهم

قرار گرفتن در معرض نور غروب خورشید

  • شما با یک یا دو بار قرار گرفتن در معرض نور غروب خورشید، دچار مشکلات پوستی نخواهید شد. این اتفاق عموما برای افرادی رخ می‌دهد که دائما در معرض این نور قرار دارند.
  • بهتر است در هر زمان از روز یا فصل سال، از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید.

در مقاله تاثیر نور خورشید بر سلامت ذهن انسان، در رابطه با ضرورت وجود نور خورشید و تاثیر آن در رفتار انسان‌ها تحقیقات بسیاری انجام داده است.

  • تحقیقات علمی هر روز در حال پیشرفت هستند و ممکن است در آینده نتیجه تحقیقات چیز دیگری را نشان دهند. بهتر است تا زمان به‌روزرسانی این اطلاعات مهم علمی، مراقب سلامتی خودتان باشید.

مقاله تاثیر نور زرد بر چشم را بخوانید و با ویژگی‌های این نور بیشتر آشنا شوید.

کلام آخر

نور غروب علاوه بر زیبایی شگفت‌آور و بی‌مثال خودش، با آسیب‌ها و مضراتی همراه است. آگاهی از آسیب‌های این نور، ضروری و برای حفظ سلامت لازم است. نور غروب خورشید با دارابودن طیف نوری فرابنفش، در طولانی مدت می‌تواند به رنگدانه‌های بدن آسیب رسانده و آن‌ها را تخریب کند. بنابراین بهتر است با شناسایی این مضرات، مراقب سلامت خودتان باشید.

سوالات متداول:

آیا یک بار قرار گرفتن در معرض نور غروب، باعث مشکلات پوستی می‌شود؟

خیر، با یک یا دو بار قرار گرفتن در معرض نور غروب خورشید، به بیماری‌ها و مشکلات پوستی دچار نمی‌شوید. برای جلوگیری از این اتفاق بهتر است مدت زمان طولانی یا تکرارپذیر در مقابل این نور نباشید.

آیا در هر زمان از روز باید از ضدآفتاب استفاده کنیم؟

بله، استفاده از کرم‌های ضدآفتاب در هر زمان از روز و هر فصل از سال توصیه می‌شود و می‌تواند از بسیاری مشکلات پوستی برای انسان جلوگیری کند.

ملانوسیت چیست؟

ملانوسیت‌ها همان سلول‌های تولیدکننده ملانین یا رنگدانه در بدن هستند. آنها مانند سپر محافظتی عمل می‌کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *