دانستنی ها, روشنایی, سبک زندگی

چرا لامپ چشمک می‌زند؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه

چرا لامپ چشمک می‌زند؟ یکی از مشکلات رایجی که با آمدن لامپ‌های کم مصرف به‌وجود آمده است، چشمک زدن لامپ‎ها است که خیلی اطرافمان مشاهده می‏‌کنیم و نمی‎دانیم چه دلیلی دارد؟ در این مقاله قصد داریم درباره‎ی علت‎های چشمک زدن لامپ صحبت کنیم. همراه ما باشید.

علت چشمک زدن برق ساختمان

از زمانی که لامپ‎های کم مصرف جایگزین لامپ‎های پرمصرف شدند، مصرف انرژی به حد چشم‌گیری کاهش یافته است. احتمالا شما هم تا به حال به این اتفاق برخورد کردید که وقتی چراغ کم مصرف ساختمان خاموش یا حتی روشن است، چشمک می‎زند. در برخی از مواقع حتی این مشکل را جدی نمی‎گیرید و از آن عبور می‎کنید، در حالی‎که این مشکل هرچه سریع‎تر باید رفع شود تا اتفاق ناگواری نیفتد.

علت چشمک زدن لامپ کم مصرف

لامپ‎ها به دلایل متعددی فلاش می‏‌زنند و میزان شدت آن متغیر است. برای رفع این مشکل، ابتدا باید علت آن را پیدا کرد. در مرحله‎ی اول باید وضعیت لامپ را بررسی کنید. سپس زمان چشمک زدن و اجزای داخل مدار را باید بررسی کرد. ترانسفورماتور، دیمر، کلید، سنسور و …، بخشی از اجزای داخلی مدار لامپ هستند. در ادامه رایج‎ترین علت‌های چشمک زدن را برای شما آوردیم:

  • مشکل در ترانسفورماتور

لامپ‌های کم مصرف ترانسفورماتور دارند که ممکن است جزو دلایل چشمک زدن لامپ باشد. در واقع کیفیت پایین ولتاژ خروجی و نوسان در این قطعه عامل چشمک زدن لامپ است که برای حل آن باید ترانسفورماتورهای قدیمی را تعویض کنید.

  • سیم‌کشی غیرصحیح

سیم‎کشی درست به گونه‎ای است که سیم نول به‎طور مستقیم به لامپ متصل و سیم فاز در مسیر کلید است. وقتی سیم فاز مستقیم به مصرف‎کننده لامپ متصل باشد، از طریق اتصال بدنه لامپ، سرپیچ، دیوار و … این احتمال وجود دارد که اتصال برق برقرار و علت چشمک زدن لامپ شود. بنابراین حتما سیم‎کش به هنگام سیم‎کشی و نصب باید این موضوع را در نظر بگیرد.

برای حل این مشکل باید جای فاز و نول عوض شود که به شما توصیه می‎کنیم این کار را به سیم‎کش بسپارید و خودتان کاری انجام ندهید.

  • مشکل داشتن کلیدهای چراغ‌دار

علت چشمک زدن لامپ کم مصرف

اگر کلید لامپ شما چراغ داشته باشد و لامپ شما کم مصرف باشد، این احتمال وجود دارد که لامپ شما چشمک بزند. در واقع لامپ موجود در کلید، برای فعال شدن به جریان نیاز دارد. برای حل این مشکل بهتر است از کلیدهایی استفاده کنید که چراغ نداشته باشد یا چراغ داخل کلید را غیرفعال کنید.

  • مشکل با دیمرها

اگر در مدار لامپ شما دیمر دارد، علت نیمه روشن ماندن یا سوسو زدن لامپ کم مصرف را از این طریق حل کنید. دیمرها با لامپ‌‎های قدیمی به خوبی کار می‎کنند، اما لامپ‌های ال ای دی با دیمرها به مشکل می‎خورند، زیرا نمی‌‎توانند کم نور شوند و به ولتاژ خاصی نیاز دارند. بنابراین به هنگام خرید لامپ‎های LED این نکته را بررسی کنید که توانایی اتصال به دیمر را داشته باشد.

  • سنسور حرکتی غیرسازگار

سنسورهای حرکتی هم نیاز دارند حداقل بار را داشته باشند تا بتوانند درست کار کنند. اگر لامپ متصل به سنسور حرکتی شما چشمک می‎زند، باید سنسورها را تعویض کنید و از سنسورهای کم بار استفاده کنید. همچنین می‎توانید یک رله سوئیچ در مدار نصب کنید تا چشمک‌ زدن‌های لامپ رفع شود.

  • معیوب بودن یا بی‌کیفیت بودن لامپ

معیوب بودن یا بی‌کیفیت بودن لامپ

اگر به تازگی لامپ ال ای دی خریداری کردید و بعد مدت کوتاهی چشمک زد، به این معنا است که لامپ شما کیفیت پایینی دارد. برخی از لامپ‌ها نیاز به دمای خاصی برای روشنایی کامل و توقف چشمک زدن دارند. برای حل این مشکل، شما باید لامپ خود را تعویض کنید و لامپ را از برند باکیفیت خریداری کنید.

کلام آخر

همانطور که در این مقاله چرا لامپ چشمک می‌زند؟ خواندید، چشمک زدن لامپ یکی از مشکلات رایجی است که در لامپ‌های کم‎مصرف بسیار دیده می‎شود. برای حل این موضوع باید علت چشمک زدن لامپ را پیدا کنید. از رایج‎ترین علت‌های چشمک زدن لامپ می‎توان به مشکل داشتن ترانسفورماتور، سیم‌کشی غیرصحیح، مشکل داشتن کلیدهای چراغ‌دار، سنسور حرکتی غیرسازگار، معیوب بودن یا بی‌کیفیت بودن لامپ و مشکل داشتن دیمرها اشاره کرد.

سوالات متداول:

اجزای مهم داخلی مدار لامپ کدامند؟

ترانسفورماتور، دیمر، کلید و سنسور اجزای مهم داخلی مدار لامپ هستند.

چرا لامپ‌های کم مصرف با دیمر خوب کار نمی‎کنند؟

دیمرها با لامپ‌‎های قدیمی به خوبی کار می‎کنند، اما لامپ‌های ال ای دی با دیمرها به مشکل می‎خورند، زیرا نمی‌‎توانند کم نور شوند و به ولتاژ خاصی نیاز دارند.

اگر سنسور حرکتی لامپ ناسازگار باشد، چه مشکلی برای لامپ ایجاد می‏‌شود؟

لامپ شروع به چشمک زدن می‎کند. سنسورهای حرکتی نیاز دارند حداقل بار را داشته باشند تا بتوانند درست کار کنند. برای حل این مشکل، باید سنسورها را تعویض کنید و از سنسورهای کم بار استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *