روشنایی

نورپردازی دیوار

زمان مطالعه: 12 دقیقه

نورپردازی دیوار راهی عالی جهت ایجاد ظاهر زیبا برای شخصیت و محیط داخلی و خارجی خانه شما است. نور چراغ‌های دیواری به روشن‌کردن ویژگی‌های جذاب خانه شما کمک می‌کند و درعین‌حال فضای چشمگیرتری خلق می‌کند. نورپردازی دیوار در سبک‌های بسیار متنوعی صورت می‌گیرد که هرکدام مزایا معایب خاص خود را دارند. وجود گزینه‌های مختلف برای صاحب‌خانه‌ها عالی است، اما با وجود این‌همه دیوارکوب‌های نوری مختلف در بازار، تصمیم‌گیری برای انتخاب یک مورد از آن‌ها می‌تواند کار بسیار پیچیده‌ای باشد. ما در این مقاله فهرستی از رایج‌ترین روش‌های نورپردازی‌های دیوار را شرح داده‌ایم و تلاش کرده‌ایم نحوه ترکیب یکپارچه آن‌ها را با دکوراسیون داخلی منزل شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.

نورپردازی دیواری به سمت بالا و به سمت پایین

نورپردازی دیواری به سمت بالا و به سمت پایین

تقریباً هر نوع روش نورپردازی دیوار که می‌بینید از طرح‌های زیر تشکیل شده است: نور پایین، نوربالا یا نوربالا و پایین.

یکی از نورپردازی‌هایی که بیشتر متمرکز بر دیوار است، نورپردازی نمای ساختمان است. برای آشنایی با نورپردازی نمای ساختمان، بهتر است به مقاله اصول نورپردازی نمای ساختمان سر بزنید.

طرح نورپردازی دیوار به سمت پایین

همان‌طور که از اسم آن پیداست، دیوارکوب‌های نور پایین برای هدایت نوری که از دستگاه به سمت پایین و زمین می‌آیند، طراحی شده‌اند. زمانی که نور به این سمت هدایت می‌شود، می‌تواند به ایجاد یک فضای گرم و جذاب کمک کند. طرح نورپردازی دیوار به سمت پایین برای ایجاد یک حس صمیمی‌تر در اتاق‌های بزرگ‌تر، ایده‌آل است. بااین‌حال این نوع دیوارکوب‌ها توان تولید میزان ایده‌آلی از نور را ندارند، بنابراین بیشتر برای رویدادهای رسمی و داخلی استفاده می‌شوند.

طرح نورپردازی دیوار به سمت بالا

طرح نورپردازی دیوار به سمت بالا

اگر نیاز به نورپردازی یک محدوده بزرگ از دیوار را دارید و یا یک نور روشن ساده را ترجیح می‌دهید، ممکن است بخواهید نصب یک دیوارکوب به سمت بالا را در نظر بگیرید. این طرح، نور را به سمت سقف هدایت می‌کند و به نور اجازه می‌دهد تا از سطوح یا زوایای متعدد منعکس شود و اتاق را بزرگ‌تر نشان دهد. به همین دلیل آن‌ها برای اتاق‌های کوچک‌تر، اتاق‌های نشیمن و آپارتمان‌هایی که معمولاً نور روشن را ترجیح می‌دهند، عالی و مناسب هستند. این نوع دیوارکوب همچنین برای هر اتاقی که نور طبیعی زیادی دریافت نمی‌کند، بسیار عالی و مناسب است.

چراغ‌خواب دیواری نیز یکی از روش‌های نورپردازی است که نوعی از نورپردازی دیوار نیز محسوب می‌شود. برای اطلاع از چگونگی نصب این چراغ، توصیه می‌کنیم مقاله نحوه نصب چراغ‌خواب دیواری را مطالعه کنید.

طرح دیوارکوبی بالا و پایین

طرح دیوارکوبی بالا و پایین

این نوع دیوارکوب‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که هم به سمت بالا و هم به سمت پایین و به میزان برابری نور ساطع می‌کنند. باتوجه ‌به سازگاری و روشنایی متعادلی که ارائه می‌کنند، این طراحی تقریباً برای هر رویداد یا محیطی (چه خارجی و چه داخلی) ایده‌آل است. این نوع نورپردازی برای روشنایی حمام، روشنایی راهرو و یا حتی پاسیو و در فضای باز، بسیار مناسب و محبوب هستند. به‌عنوان یک قاعده کلی، دیوارکوب‌ها باید بافاصله ۶۰ تا ۷۲ اینچ از کف اتاق نصب شوند. همچنین دیوارکوب‌ها می‌توانند کنار یا بالای آینه حمام نصب شوند. اگر که آن‌ها را در کنار آینه نصب کنید، آن‌ها باید هم سطح صورت شما باشند و ۳۶ تا ۴۰ اینچ از هم فاصله داشته باشند و از دو طرف آینه نیز کمتر از یک اینچ فاصله داشته باشند. لازم به ذکر است که چنین چراغ‌هایی از لامپ‌هایی کم وات برای کاهش تابش خیره‌کننده استفاده می‌کنند و برای نصب روی دیوار طراحی شده‌اند، اما بااین‌حال با استفاده از یک جعبه سقفی و سیم‌پیچی دقیق می‌توانید آن‌ها را روی سقف نیز نصب کنید.

شمع دیوارکوب

شمع‌های دیوارکوب به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که جلوه‌ای از جذابیت تاریخی یا کلاسیک را به هر اتاقی که در آن نصب می‌شوند، اضافه کنند. این شمع‌های دیوارکوب به‌نوعی از اولین دیوارکوب‌های نوستالژیک هستند و بسیار ایمن‌ترند، چرا که از شعله واقعی استفاده نمی‌کنند. از نوع مدرن این شمع‌های دیوارکوب گرفته تا انواع سنتی‌شان در طرح‌ها، سبک‌ها و پرداخت‌های بی‌شماری موجود است؛ بنابراین به‌راحتی می‌توان طرحی را پیدا کرد که مکمل دکوراسیون منزل شما باشد. جدا از ظاهر، شمع‌های دیوارکوب از مواد بسیار متنوعی ساخته می‌شوند و همچنین در طراحی آن‌ها از انواع مختلف لامپ‌ها استفاده می‌شود. توجه به این نکته بسیار مهم است که شمع‌های دیوارکوب معمولاً در تلاش برای شبیه‌سازی ظاهر شمع‌های دیوارکوب، مقادیر کمتری نور نسبت به سایر انواع دیگر از خود ساطع می‌کنند. این بدان معنا است که شمع دیوارکوب ممکن است بهترین انتخاب برای استفاده به‌عنوان منبع اصلی روشنایی در اتاق نباشد. بااین‌حال، این یک انتخاب فوق‌‌العاده برای بهبود حال و هوای اتاق است.

از شمع‌های دیوارکوب در نورپردازی اتاق‌خواب نیز استفاده می‌شود. نورپردازی اتاق‌خواب اصولی دارد. برای آشنایی با این اصول، شما می‌توانید به مقاله اصول نورپردازی اتاق‌خواب مراجعه کنید.

دیوارکوب بازودار چرخشی

دیوارکوب بازودار چرخشی

این نوع دیوارکوب‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که به دیوار متصل می‌شوند، اما در صورت نیاز تنظیم شده و به سمت بیرون می‌چرخند. این به شما امکان می‌دهد که دستگاه را در چندین جهت حرکت دهید و به شما کمک می‌کند تا بر جایی که نور می‌تابد، کنترل کافی داشته باشید. زمانی که نیاز به نور آن‌ها نباشد، می‌توان به‌راحتی دیوارکوب را به سمت دیوار تا کرد. این نوع دیوارکوب‌ها به دلیل طراحی منحصربه‌فرد خود برای صرفه‌جویی در فضای خانه‌ها و آپارتمان‌های کوچک‌تر، با حداقل نور مصنوعی یا طبیعی، بسیار مناسب هستند. دیوارکوب‌های بازودار چرخشی برای میزهای خواب در اتاق‌خواب یا هرجایی که تنها برای مدت کوتاهی به نور متمرکز نیاز دارد، بسیار عالی و مناسب هستند. آن‌ها معمولاً نور زیادی فراهم نمی‌آورند، بنابراین ممکن است بهترین انتخاب برای نورپردازی قسمت‌هایی از دیوار که نیاز به مقدار زیادی روشنایی دارند، نباشند.

چراغ‌های تصویری، وال واشر و تابلوهای دیوارکوب

چراغ‌های تصویری، وال واشر و تابلوهای دیوارکوب ، همگی شبیه به هم هستند، چرا که برای برجسته‌کردن نقطه کانونی خاصی از دیوار ساختمان شما طراحی شده‌اند، اما قرار نیست منبع اصلی نور باشند. با این که همگی شبیه به هم هستند اما در ادامه با تشریح آ‌ن‌ها به بررسی تفاوت‌هایشان می‌پردازیم.

چراغ‌های تصویری دیواری

چراغ‌های تصویری دیواری

چراغ‌های تصویری که برای هر عاشق هنر یا عکاسی ضروری است، برای متمرکزکردن توجه و برجسته‌کردن نقاشی یا عکس‌های آویزان شده روی دیوار طراحی شده‌اند. این چراغ‌ها مقدار کمی نور ملایم را به سمت یک اثر هنری هدایت می‌کنند و توجه مهمانان را جلب و تصویر شما را از نظر زیبایی‌شناختی جذاب‌تر می‌کنند. زاویه و دمای نور را می‌توان برای شخصی‌سازی رنگ‌های قطعه‌ای که برای برجسته‌کردن آن‌ها در نظر گرفته شده است، به‌جای تداخل یا افزایش تابش، تنظیم کرد. این نوع دیوارکوب‌ها برای آثار هنری کوچک‌تر و متوسط، عالی هستند. از آن جایی که این چراغ‌ها برای برجسته‌کردن یک فضای کوچک طراحی شده‌اند، انتخاب بهینه و مناسبی برای منبع اصلی روشنایی یک اتاق نیستند.

وال واشر

مانند روشنایی تصویری، وال واشر به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که نور را در سراسر یک دیوار، و نه در کل اتاق، هدایت کنند. بااین‌حال، تفاوت آن‌ها با نورهای تصویری این است که هدف آن‌ها برجسته‌کردن یک نقطه کانونی خاص نیست، بلکه بخش‌های وسیع‌تری از دیوار را روشن می‌کنند؛ همان‌طور که از اسمش پیداست، دیوار را با نور بشویید. دیوارکوب‌های واشر دیواری می‌توانند به طور یکنواختی در هر محیطی قرار بگیرند، به ایجاد توهم دیوارها یا اتاق‌های بزرگ‌تر کمک کنند و معمولاً دارای سایه قابل‌تنظیم هستند. این نوع دیوارکوب‌ها برای استفاده در نورپردازی دیوار داخل خانه مناسب‌تر هستند، چراکه نور را در یک منطقه وسیع ساطع نمی‌کنند.

تابلوهای دیوارکوب

این نوع نورپردازی معمولاً برای مقاصد تجاری و روشن‌کردن علائم، پوسترها و بیلبوردها استفاده می‌شود. این نوع نورپردازی، بیشتر نور را روی علامت و نشان خاصی متمرکز می‌کند و به شما امکان می‌دهد توجه افراد را جلب کنید. با این که این دیوارکوب‌ها بیشتر توسط صاحبان کسب‌وکارها به کار برده می‌شوند، اما در منازل خصوصی نیز محبوبیت خاصی پیدا کرده‌اند. ضمناً لازم است خاطرنشان کنیم که این نوع نورپردازی بهتر است به‌عنوان منابع تکمیلی نور استفاده شوند و نه منابع اولیه.

فانوس دیواری

این نوع نورپردازی، مانند فانوس دستی‌های کلاسیک و قدیمی، ویژگی‌های منحصربه‌فرد و ویژه خود را به مناطقی که در آن نصب شده‌اند، هدایت می‌کنند. فانوس‎های دیواری به دلیل کاربرد و طراحی ویژه‌ای که دارند، یک گزینه عالی برای نورپردازی در فضای باز هستند. فانوس‌های دیواری همه‌کاره و بسیار بادوام هستند، بنابراین می‌توانید آن‌ها را در هرجایی که نیاز دارید، نصب کنید. این نوع ابزار به دلیل ظاهر جذاب و کلاسیک خود، برای منازل و ساختمان‌های قدیمی بسیار مناسب هستند.

وال‌چیرها

وال‌چیرها با توجه به شباهت چشمگیر به لامپ‌های ایستاده، به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که عناصر تزئینی دیوارکوب‌ها را با مزایای نورپردازی یک لامپ زمینی ترکیب کنند. آن‌ها به ایجاد سایه‌های ملایم کمک می‌کنند و اغلب نور را به سمت سقف هدایت می‌کنند و همچنین می‌توان آن‌ها را در طرح‌های متمایز پیدا کرد. وال‌چیرها در طیف گسترده‌ای از سبک‌ها و مدل‌های مختلف موجود هستند و طرح‌های متنوع و پیچیده آن‌ها می‌تواند به اتاق‌های ساده، جذابیت بسیاری بدهد. این نوع دیوارکوب‌ها معمولاً شکلی فانتزی دارند و پیداکردن یک دیوارکوب با طراحی معمولی کار دشواری است. آن‌ها برای صرفه‌جویی در مکان مناسب هستند، چراکه می‌توان بدون اشغال فضای زیادی، آن‌ها را به‌جای لامپ‌های سنتی استفاده کرد.

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم به نورپردازی دیوار و انواع نورپردازی‌های دیواری یا دیوارکوب را معرفی کنیم و به‌تفصیل به بررسی ویژگی‌ آن‌ها بپردازیم. با کمک این مطلب می‌توانید ویژگی‌های فرم‌های خاص نورپردازی دیوار را مطالعه و مقایسه کنید و یک خرید مناسب و آگاهانه داشته باشید.

سؤالات متداول:

ارتفاع چراغ دیوارکوب باید چقدر باشد؟

به‌عنوان یک قاعده کلی، دیوارکوب‌ها باید با فاصله ۶۰ تا ۷۲ اینچ از کف اتاق نصب شوند.

چراغ دیوارکوب باید با آینه چقدر فاصله داشته باشد؟

دیوارکوب‌ها می‌توانند کنار یا بالای آینه حمام نصب شوند. اگر آن‌ها را در کنار آینه نصب کنید، آن‌ها باید هم‌سطح صورت شما باشند و ۳۶ تا ۴۰ اینچ از هم فاصله داشته باشند و از دو طرف آینه نیز کمتر از یک اینچ فاصله داشته باشند.

آیا میتوان یک چراغ دیواری را روی سقف نصب کرد؟

چنین چراغ‌هایی از لامپ‌هایی کم‌وات برای کاهش تابش خیره‌کننده استفاده می‌کنند و برای نصب روی دیوار طراحی شده‌اند، اما بااین‌حال با استفاده از یک جعبه سقفی و سیم‌پیچی دقیق می‌توانید آن‌ها را روی سقف نیز نصب کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *