اصول نورپردازی
نورپردازی به عنوان یکی از اصول مهم در دکوراسیون داخلی به شمار میرود و در صورت عدم توجه به اصول نورپردازی با فضایی بیروح، سرد و تیره مواجه خواهیم بود. جهت جلوگیری از حس تکرار و یکنواختی در کل ساختمان از منابع نوری مختلفی در پذیرایی، اتاق خواب وآشپزخانه و… استفاده کنید.
در نظر گرفتن موضوع اینکه فضایی که برای نورپردازی در نظرداریم، کاربری دارد در انتخاب نوع نورپردازی بسیار تاثیرگذار است. برای مثال در اتاق کار نورپردازی تاکیدی یا وظیفه ای نیاز است تا فضای مناسب برای مطالعه و یا انجام کارهای دیگر محیا شود. در این فضا شاید نیاز به استفاده از نورهای رنگی و طرح خاصی نباشد. درصورتی که در فضای اتاق خواب برای ایجاد آرامش و حس راحتی از نورهای رنگی ملایم با شدت نور کم استفاده میشود.
نورپردازی اتاق پذیرایی:
روش اصولی نورپردازی، ترکیب نور زرد و سفید است. در سالن پذیرایی بهتر است کانون تمرکز نور روی میز پذیرایی در نظر گرفته شود. طوری که توجه ها به سمت مرکز اتاق پذیرایی جلب شود. بهترین منبع نور برای پذیرایی لوستر های زیبا و پر زرق و برق هستند این لوستر ها را در بالای میز پذیرایی نصب کنید.
در قسمتی که میز تلویزیون را در نظر داریم نور باید به گونه ای باشد که مقابل تلویزیون قرار نگیرد که هنگام تماشای تلویزیون باعث اذیت شدن چشمها نشود.
از اصلی ترین قانون های نورپردازی در اتاق پذیرایی میتوان به قانون چهارگوشه اشاره نمود. به این صورت که باید سه گوشه از چهار گوشه ی اتاق روشن و یک نور به یکی از اجزای خاص اتاق مثل تابلوی نقاشی یا یک جزء خاص محیط بتابد.
نورپردازی در سرویس بهداشتی:
بهترین نورپردازی در سرویس بهداشتی، نوری است که باعث شود افراد بتوانند چهره ی خود را واضح و بدون سایه اندازی در آینهی سرویس بهداشتی مشاهده نمایند.
نور چراغ ها و وسایل روشنایی و محل نصب آن ها در سرویس بهداشتی حائز اهمیت است. چراغ هایی میتوانند نوری طبیعی و کافی تولید کنند که مخصوص نورپردازی سرویس بهداشتی و آینه ی آن باشند.
نورپردازی آشپزخانه:
از جمله فضای مهم جهت نورپردازی، نورپردازی آشپزخانه می باشد. اصول نورپردازی آشپزخانه شامل ترکیبی از چند مورد میباشد. استفاده از هالوژن ، لامپ ها، LED های نوری زیر کابینتی ، چراغ های سقفی به صورت همزمان از نمونه نورپردازی ترکیبی میباشد.
میتوان برای بخش ظرفشویی از لوسترهای ساده یا حتی لامپ های سقفی حبابی کم مصرف بهره برد.
این نور در ترکیب با ال ای دی های زیرکابینتی روشنایی خوبی جهت سادگی کار در آشپزخانه را برای ساکنین به ارمغان خواهد اورد.
برای روشنایی داخل کابینت نیز میتوان از ریسه های ال ای دی استفاده کرد برای کابینت هایی که درب شیشه ای دارند و داخل آنخا دکور چیده میشود، میتوان در قسمت عقبی کابینت چراغ مناسبی نصب کرد.
اگر از چراغ های آویز دکوراتیو برای روشنایی آشپزخانه استفاده می کنید، دقت کنید که تعداد آن ها فرد باشد. در زمان نصب این آویزها به فاصله آن ها نسبت به کانتر توجه کنید. این فاصله باید چیزی در حدود 76 سانتیمتر باشد.