رزومه یک شناسنامه کاری و تحصیلی است که برای ارزیابی صحت دانش، مهارت و سابقه هر جویای کار، در رشتههای مختلف به کارفرما ارائه میشود. او نیز برای مطالعه هر رزومه بین 30 ثانیه تا 1 دقیقه وقت صرف میکند. بنابراین باید آنقدر کوتاه و مفید بنویسید که علاوه بر بیان دقیق و صریح مطالب و مدارک، درعین حال تواناییهای شما نیز مشخص شود.
در واقع، رزومه یک سند بازاریابی است که از طریق آن باید برای خودتان بازاریابی کنید. در این سند شما باید
مهارتها، تواناییها، صلاحیتها و تجارب خود را به کارفرما بفروشید. بنابراین هرچه خودتان را بهتر معرفی کنید،
تصمیمگیری برای کارفرما راحتتر خواهد بود.
یک رزومه حرفهای باید به شکلی طراحی شود که اطلاعات مرتبط با شغل و ویژگیهای شخصی شما را برجسته
کند و نقاط ضعف شما را بپوشاند
قابل توجه ترین بخشهای رزومه هنگام نوشتن رزومه کاری
رزومه شامل اطلاعات شخصی، سوابق تحصیلی، سوابق شغلی، مهارتهای زبان خارجی، مهارتهای کامپیوتری، سوابق ترجمه یا تألیف کتاب و موارد دیگر است. بعضی از این اطلاعات الزامی و بعضی دیگر نیز اختیاری هستند و صرفا برای نمایش مهارتهای شما خواهند بود.اما علاوه بر توجه به چگونگی ساخت رزومه کاری، به خود یادآور شوید که شما تنها متقاضی برای این شغل نیستید و رزومه شما تنها رزومه در دستان کارفرما نیست. کارفرماها روزانه بیشمار رزومه مختلف را بررسی میکنند و از بین آنها شخصی که به او نیاز دارند را برمیگزینند. از آنجاییکه تعداد رزومهها زیاد هستند، کارفرما با سرعت آنها را بررسی میکند و فقط بخشهای مهم را میبیند. اغلب اوقات کارفرما بخشهای غیرضروری را بررسی نمیکند. در نتیجه نحوه رزومه نویسی کاری حرفه ای شما بسیار تاثیرگذار است.
تفاوت بین رزومه و CV
تفاوت بین رزومه و CV شامل طول، محتوا و هدف این دو است. در واقع شما باید با توجه به شغلی که درخواست میدهید، یکی از این دو سند را انتخاب کنید.
رزومه باید مجموعهای مختصر و مفید از تجربیات کاری، مهارتها و صلاحیتهای حرفهای شما باشد که کاملا باید مرتبط با شرح شغلی باشد که برای آن درخواست میدهید. در مقابلCV سندی کامل از مدارک و موفقیتهای حرفهای و تحصیلی شما خواهد بود. برخی از تفاوتهای اصلی بین رزومه و CV شامل موارد زیر میشود:
طول رزومه و CV
از آنجایی که نوشتن رزومه حرفهای فقط شامل مهارتها و تواناییهای شما برای یک نقش خاص میشود، معمولاً باید فقط یک یا دو صفحه باشد. اما محدودیت تعداد صفحه در CV وجود ندارد و حتی بسیار طولانیتر از اکثر رزومهها است، زیرا شامل اطلاعات بیشتر و توضیحات دقیقتری از دورههای آموزشی، تحقیقات، مقالات منتشرشده یا ارائهها میشود.
سابقه کاری یا نوع شغلی
از CV بیشتر برای به دست آوردن مشاغلی در حوزه دانشگاه و پژوهش استفاده میشود. به عنوان مثلا، اگر قصد دارید تا برای شغل استاد دانشگاه درخواست کنید، CV میتواند تمام آنچه شما در طول تحصیل و فعالیتهای دانشگاهی انجام دادید را پوشش و نمایش دهد و شانس شما برای استخدام را نسبت به رزومه بیشتر کند. اما رزومهها معمولا هنگام درخواست برای مشاغل در بخش خصوصی یا دولتی استفاده میشوند که اغلب “موقعیتهای شغلی صنعتی” نامیده میشوند و درست نقطه مقابل مشاغل دانشگاهی هستند.
موقعیت جغرافیایی
در برخی از مناطق جهان، مانند انگلستان، نیوزلند و بخشهایی از اروپا، کارفرمایان از اصطلاح CV برای توصیف رزومه استفاده میکنند و اصلاً از عبارت «رزومه» برای سند بازاریابی شغلی استفاده نمیکنند. در آفریقای جنوبی، استرالیا و هند، اصطلاح CV و رزومه اغلب به جای یکدیگر استفاده میشوند. اما، در آمریکا، رزومه و CV کاملا متفاوت از هم هستند و برای اهداف مختلف استفاده میشوند. در ایران نیز بیشتر کارفرمایان رزومه و CV را به همان نام رزومه میشناسند و در واقع چند سالی است که معنا و مفهوم آن برای برخی افراد فرق کرده است.