دانستنی ها

کلمات کلیدی در رزومه نویسی

کلمات کلیدی در زومه نویسی
زمان مطالعه: 3 دقیقه

این ویژگی به تازگی و چند سالی است که در رزومه نویسی بسیار مورد توجه قرار گرفته است و برای موفقیت رزومه در مراحل اول، حتما باید به آن توجه کرد چرا که شرکت‌ها به این کلمات کلیدی توجه دارند.

شرکت‌ها از سیستم‌های ردیابی متقاضی استفاده می‌کنند که ابزارهایی هستند که تعیین می‌کنند آیا یک رزومه کلمات کلیدی موجود در شرح شغلی را دارد یا خیر. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که کارفرمایان بیش از ۷۵ درصد از متقاضیان کار را از طریق عدم وجود کلمات کلیدی در رزومه رد می‌کنند. برای این کار خوب است که ابتدا شرح شغلی را کامل مطالعه کنید تا کلمات مهم آن را به دست آورید.

پاراگراف‌های کوتاه در نوشتار رزومه

یکی از ویژگی‌هایی که رزومه‌ها را از نظر کیفیت از هم جدا می‌کند، اندازه پاراگراف و طول جملات آنها است. طول پاراگراف یک عامل تعیین کننده است زیرا هیچ شخصی حاضر به خواندن “رمان” زندگی شما در رزومه نیست و البته که زمان آن هم ندارد.

شما باید مطمئن شوید که تمام اطلاعات موجود در رزومه به سؤالات و خلأهای موجود در شرح ی پاسخ می‌دهند. پاراگراف‌ها و کلمات کلیدی باید ۳ تا ۴ جمله کوتاه داشته باشند و در عین حال اطمینان حاصل شود که تمام جزئیات مهمی که تعیین کننده هستند را نیز دارند. البته باید به این نکته توجه کنید که این اطلاعات مهم را به صورت برجسته در رزومه بیاورید تا توجه‌ها را جلب کنند و به راحتی به خاطر خوانندگان رزومه بمانند

 

کلمات کلیدی در زومه نویسی

انواع رزومه

 زمانی (Chronological)

تهیه کلمات کلیدی رزومه زمانی، راحت‌ترین و رایج‌ترین روش تهیه رزومه است. در این نوع رزومه، سابقه شغلی‌ بر اساس تاریخ نوشته شده و معمولاً آخرین سوابق شغلی در ابتدای رزومه ذکر می شود. رزومه‌ای که به ترتیب زمانی نوشته شده باشد معمولاً پرجزئیات، قابل فهم و زندگینامه‌گونه هستند و برای دانشجویانی که سابقه کاری خوبی نیز دارند بسیار مفید است.

عملکردی (Functional)

این نوع رزومه‌ها معمولاً برای موقعیت‌ های شغلی خاص از جمله موقعیت‌های شغلی مدیریتی ایجاد می ‌شوند و کارجو سعی می ‌کند تا تنها بر روی مهارت‌ها و سوابقی که با موقعیت شغلی فعلی در ارتباط هستند، تمرکز کند.

ترکیبی (Combination)

همان‌طور که از نام آن پیداست، این نوع رزومه ترکیبی از دو نوع زمانی و عملکردی است. معمولاً این بدان معنی است که در این نوع رزومه هم سابقه کاری باید خیلی قوی و کامل باشد و هم مهارت ‌ها به صورت کامل وجود داشته باشند.

هدفمند (Targeted)

یک رزومه هدفمند می‌تواند زمانی کاربردی یا ترکیبی باشد اما به طور خاص برای موقعیتی که برای آن درخواست می‌کنید هدف‌گذاری شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *