روشنایی

اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی

زمان مطالعه: 8 دقیقه

برای نورپردازی دکوراسیون داخلی لازم نیست همه چیز را در مورد نور بدانید یا برای آن هزینه‌های زیادی کنید تا اتاق‌ها سبک و سرزنده به‌نظر برسند. شما باید مقدمات اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی که همان اصول اولیه نورپردازی کاربردی و تزئینی و نحوه دریافت کمک برای برنامه‌ریزی و خرید نورپردازی است را بدانید. ما قرار است در این مقاله از مجله بروکس به اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی بپردازیم. در ادامه یاد می‌گیریم چطور باید فضای داخلی زیبا و پویاتری داشته باشیم. با ما همراه باشید.

انواع نورپردازی بر اساس اصول نورپردازی دکوراسیون داخلی

اصول نورپردازی دکوراسیون داخلی

بر اساس اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی، طراحی نورپردازی به سه نوع نورپردازی تقسیم می‌شود: نورپردازی عمومی، نورپردازی وظیفه‌ای و نورپردازی تأکیدی. با ترکیب این سه نوع نورپردازی، می‌توان نورپردازی تزئینی را ایجاد کرد.

نورپردازی تزئینی در محیط اطراف خود، حال و هوا و معنا ایجاد می‌کند. یعنی نورپردازی در معماری می‌تواند احساس آرامش یا نشاط ایجاد کند، یا برای ایجاد ارتباط و یا افاده معنایی به‌کار رود؛ مانند علائم ورود و یا خروج. نورپردازی مسطح و کاربردی به افراد آگاهی و هشدار و آن‌ها را در حالت آماده‌باش قرار می‌دهد. از سوی دیگر، نورپردازی تزئینی، شکل اجسام، حس و حال اجزای تشکیل‌دهنده و نکات کلیدی مهم را به نمایش می‌گذارد.

یک نقشه نورپردازی تزئینی با انواع لامپ‎های تزئینی مبتنی بر اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی، دارای تنوع در سطوح نور و منابع نور است. این نقشه نشان می‌دهد اتاق‌ها برای چه چیزی هستند و یا نقطه کانونی یک اتاق کجاست؟ مثلاً اتاق‌خواب‌ها را با نورپردازی کم‌نور و اتاق‌های بازی را با نورپردازی با نور زیاد و روشن تزئین می‌کنند.

همچنین اهمیت استفاده از نور طبیعی در نورپردازی دکوراسیون داخلی را فراموش نکنید. مطلب جایگاه نور طبیعی در زندگی انسان به شما کمک می‌کند تا به درک بهتری از این موضوع برسید.

ایجاد نقاط کانونی با لوستر و آویز

ایجاد نقاط کانونی با لوستر و آویز

باید بدانید که لوسترها سنتی هستند و آویزها مدرن. به‌عنوان‌مثال در یک اتاق ناهارخوری، لوستری که روی یک میز قرار داده شده است، با نور ملایم خود به سمت بالا توجه را به خود جلب می‌کند. یک چراغ آویز که روی میز استفاده می‌شود، نور متمرکزتری را به سمت پایین و بیرون می‌اندازد.

برای ایجاد یک نقشه نورپردازی، تمام فعالیت‌های داخل ساختمان را در نظر بگیرید که چه چیزی، کجا و چه زمانی انجام می‌شود. لازم است شدت روشنایی تغییر یابد تا بشود فعالیت‌های متعددی را در یک اتاق انجام داد. به‌عنوان‌مثال، آشپزخانه شما ممکن است مکان موردعلاقه شما برای آشپزی، مطالعه، تماشای تلویزیون و سرگرمی باشد.

آیا برای یک مهمانی همان میزان نوری را می‌خواهید که برای تمیزکردن زمین لازم دارید؟ برای پاسخ به این سوال، فروشگاه‌های روشنایی و مراکز بازسازی خانه دارای پرسنل آموزش‌دیده‌ای هستند که می‌توانند شما را به سمت بهترین انتخاب‌های ممکن برای نورپردازی راهنمایی کنند. زمانی که با یک متخصص نورپردازی مشورت می‌کنید، حتماً باید نقشه‌های کف ساختمان و سایر نقشه‌های تزئینی خود را همراه داشته باشید.

برای آشنایی بیشتر با نورپردازی سقفی و انواع لامپ‌های مختص به این کار، مطلب انواع لامپ‌های سقفی را بخوانید.

نورپردازی عمومی

نورپردازی عمومی

نورپردازی عمومی یا محیطی، کل فضا را برای دید و ایمنی روشن می‌کند. نور از دیوارها و سقف‌ها منعکس می‌شود تا هر چه بیشتر منطقه را پوشش دهد. نورپردازی عمومی می‌تواند از نورپردازی رو به ‌بالا یا رو به ‌پایین به اشکال زیر باشد:

  • نورپردازی رو به ‌بالا، نور را به سمت سقف نشان می‌دهد. وسایل نورپردازی رو به‌ بالا شامل مشعل‌ها و دیوارکوب‌ها هستند.
  • نورپردازی رو به ‌پایین، نور را از سقف یا دیوار به پایین می‌اندازد. چراغ‌های رو به پایین که پرطرفدار هستند، شامل چراغ‌های فرورفته (قوطی) و چراغ‌های مسیر هستند.
  • برخی از چراغ‌ها، مانند لامپ‌های رومیزی و زمینی، هر دو نور رو به ‌بالا و رو به پایین هستند، زیرا نور را، هم به سقف و هم به کف می‌تابانند.

نورپردازی وظیفه‌ای‌

نورپردازی وظیفه‌ای‌

نورپردازی وظیفه‌ای یا نورپردازی کاری، مناطق کوچک‌تری را که به نور شدیدتری نیاز دارند، روشن می‌کند. بر اساس اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی، نورپردازی وظیفه‌ای باید 3 برابر نورپردازی عمومی باشد. لامپ‌های بیش از حد روشن، نور اتاق کم‌نور را جبران نمی‌کنند (در عوض، ممکن است دچار خستگی چشم شوید). استفاده از لامپ‌های با نور بالاتر در هر وات (LPW) در وسایل دیگر یا افزایش تعداد لامپ‌ها برای افزایش روشنایی عمومی، این مشکل را برطرف می‌کند.

انتخاب‌های مناسب برای وسایل نورپردازی وظیفه‌ای عبارت‌اند از: چراغ‌های فرورفته با موقعیت مناسب، روشنایی مسیر، آویزها، چراغ‌های رومیزی یا کف و نوارهای روشنایی زیرکابینت.

در کنار مواردی که گفته شد، خوب است سری به مقاله‌ انواع تکنیک‌های نورپردازی بزنید و با راه‌های نورپردازی استاندارد، زیبا و البته بهینه آشنا شوید.

نورپردازی تأکیدی یا برجسته

نورپردازی تأکیدی یا برجسته

نورپردازی تأکیدی یا برجسته، برق درخشانی را به اشیاء گران‌بها، نقاشی‌ها، مجسمه‌ها و ویژگی‌های معماری برجسته شما اضافه می‌کند. از لامپی استفاده کنید که بیش از 3 برابر روشنایی نور عمومی اطراف نباشد. دستگاه نورپردازی را طوری قرار دهید که نور، مسیر دید شما را مسدود نکند تا هیچ انعکاس خیره‌کننده‌ای به عقب برنگردد.

هالوژن به دلیل شدت و درخشندگی بهترین نورپردازی تأکیدی یا برجسته را ایجاد می‌کند.

کلام آخر

نورپردازی دکوراسیون داخلی نیاز به دانستن همه چیز در مورد نور و هزینه زیاد ندارد. با دانستن مقدمات اصول نورپردازی در دکوراسیون داخلی، می‌توانید دکوراسیون اتاق‌هایتان را سبک و سرزنده کنید. فراموش نکنید شما می‌توانید تمام ابزار موردنیاز خود را برای نورپردازی دکوراسیون داخلی از فروشگاه مدرن و حرفه‌ای بروکس تهیه کنید.

سؤالات متداول:

انواع نورپردازی بر اساس اصول نورپردازی دکوراسیون داخلی کدام‌اند؟

طراحی نورپردازی بر اساس این اصول، به 3 نوع نورپردازی عمومی، نورپردازی وظیفه‌ای و نورپردازی تأکیدی تقسیم می‌شود.

نورپردازی عمومی چه مزیتی دارد؟

این نوع نورپردازی کل فضا را برای دید و ایمنی روشن می‌کند.

نورپردازی وظیفه‌ای برای روشن‌کردن چه نقاطی از ساختمان به‌کار می‌آید؟

نورپردازی وظیفه‌ای، مناطق کوچک‌تری را که به نور شدیدتری نیاز دارند، پوشش می‌دهد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *