روشنایی

نحوه نصب چراغ اضطراری

زمان مطالعه: 8 دقیقه

حتماً تابه‌حال در برخورد با ساختمان‌های بلند، مانند برج‌ها یا فضاهای بسیار مهم مثل فضاهای بیمارستانی و … چیزی به نام چراغ اضطراری را شنیده‌اید.

امروزه چراغ اضطراری و وجود روشنایی اضطراری خصوصاً در ساختمان‌های خاص بسیار اهمیت یافته است. افراد تلاش می‌کنند این نوع چراغ را در محل ساختمان‌ها نصب و راه‌اندازی کنند. به همین دلیل نحوه نصب چراغ اضطراری اهمیت بسیار زیادی دارد و برای چگونگی نصب و راه‌اندازی آن باید اطلاعات کاملی را به دست آورد.

در این مطلب از مجله بروکس می‌خواهیم درباره نحوه نصب چراغ اضطراری و اهمیت و کارکرد آن صحبت کنیم. اگر می‌خواهید این نوع چراغ را بشناسید و درباره آن بیشتر بدانید، در ادامه با ما همراه باشید.

چراغ اضطراری چیست؟

چراغ اضطراری چیست؟

بهتر است پیش از آنکه با نحوه نصب چراغ اضطراری و کاربردهای آن آشنا شویم، چراغ اضطراری را بشناسیم و بدانیم این نوع چراغ‌ها از چه نوعی هستند.

چراغ یا روشنایی اضطراری همان‌طور که از نامش پیداست روشنایی مهم برای موارد ضروری و بحرانی است. در واقع در موارد بحران، قطعی ناگهانی برق و خاموشی، چراغ‌های اضطراری کار خودشان را شروع می‌کنند.

هر چراغ اضطراری یک باتری ذخیره شارژ و انرژی درون خود دارد که در حدود ۳ ساعت پس از قطعی برق، می‌تواند نور چراغ‌های ال‌ای‌دی‌ را تأمین کند. به این صورت زمانی که برق به‌صورت ناگهانی قطع می‌شود و خاموشی اتفاق می‌افتد، چراغ اضطراری روشن می‌شود و برق موردنیاز محیط را تأمین می‌کند.

با خواندن مقاله گزارش خاموشی معابر با ضرورت نصب چراغ اضطراری بیشتر آشنا شوید.

مکان‌های نصب چراغ اضطراری کجا هستند؟

مکان‌های نصب چراغ اضطراری

برای آنکه بدانیم نحوه نصب چراغ اضطراری چگونه است، باید در ابتدا مکان‌های نصب چراغ اضطراری را بشناسیم. در واقع روشنایی اضطراری در بخش‌های خاصی از ساختمان و محیط‌ها نصب می‌شوند و برای همه بخش‌ها چندان کاربردی ندارد.

مهم‌ترین مکان‌های نصب چراغ اضطراری موارد زیر هستند:

  • راهروها و راه‌پله‌های داخل و خارج ساختمان
  • آسانسورهای انسان بر و باربر
  • اتاق‌های استراحت
  • بخش‌های مختلف بیمارستانی خصوصاً بخش مراقبت‌های ویژه
  • مکان‌های زنگ هشدار آتشنشانی در ساختمان‌ها
  • نقاط مهم نگهداری از تجهیزات ایمنی و آتش‌نشانی
  • تونل‌ها
  • خانه سالمندان

مقاله روشنایی در بیمارستان‌ها اطلاعات بسیار مفیدی را درباره چراغ اضطراری در اختیار شما قرار می‌دهد.

انواع چراغ روشنایی اضطراری

انواع چراغ روشنایی اضطراری

ساختار چراغ‌های اضطراری را از نظر نوع سیستم می‌توان به دو نوع مختلف تقسیم کرد. این چراغ‌ها به‌وسیله باتری‌های شارژی تأمین می‌شوند و به همین دلیل منبع تأمین این چراغ‌ها بسیار اهمیت دارد.

چراغ اضطراری توانایی و انرژی خود را به دو شیوه دریافت می‌کند:

چراغ اضطراری تأمین مرکزی

چراغ‌های اضطراری که باتری تأمین انرژی آنها درون چراغ قرار ندارد و به‌وسیله سیم‌کشی جداگانه به سیستم برق اضطراری متصل می‌شوند، چراغ اضطراری تأمین مرکزی نام دارند.

این نوع چراغ‌ها همان‌طور که اشاره کردیم، درون خودشان باتری ندارند و انرژی موردنیاز برای روشنایی آنها از طریق سیم‌کشی جدا تأمین می‌شود.

چراغ اضطراری تامین مرکزی قیمت ارزان‌تری دارد، گرمای بسیار کمتری را تولید می‌کند و کارایی و طول عمر بیشتری دارد. بنابراین افراد زیادی برای خرید و نصب آن تمایل دارند.

چراغ اضطراری شارژی یا خود تامین

نوع دیگری از انواع چراغ اضطراری نوع شارژی یا مستقل است. این نوع چراغ‌ها چند جزء ضروری دارد که با قرارگرفتن آنها در کنار هم به‌خوبی کار می‌کنند. اجزای مهم چراغ اضطراری شارژی موارد زیر هستند:

  • باتری
  • شارژر
  • واحد کنترل
  • لامپ ال ای دی
  • پخش‌کننده نور

این چراغ‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که به سقف یا دیوارها نصب شوند. در واقع نحوه نصب چراغ اضطراری شارژی روی سقف یا دیوار است و منطقه خود را به‌خوبی روشن می‌کند.

نحوه نصب چراغ اضطراری خود تامین بسیار ساده و آسان است و به این دلیل که نیازی به سیم‌کشی جداگانه ندارد. می‌توان آن را در هر زمان و مکانی نصب کرد.

با خواندن مقاله سیستم روشنایی در صنعت هوایی اطلاعات بیشتری درباره روشنایی اضطراری به دست می‌آورید.

شیوه نصب چراغ اضطراری

شیوه نصب چراغ اضطراری

نحوه نصب چراغ اضطراری باتوجه ‌به نوع آن انجام می‌گیرد. به زبان ساده چراغ اضطراری تامین مرکزی به این دلیل که نیاز به سیم‌کشی جداگانه دارد، مراحل پیچیده‌تری هم نسبت به چراغ اضطراری شارژی دارد.

اما به‌طورکلی برای یادگیری نحوه نصب چراغ اضطراری باید مراحل زیر را طی کنید:

شناسایی فضای مورد نیاز

قدم اول در نصب چراغ اضطراری، شناسایی فضای موردنیاز برای نصب چراغ است. بنابراین باید محیط موردنیاز برای نصب چراغ و ضرورت آن به‌دقت انتخاب شود.

انتخاب نوع چراغ اضطراری

عموماً محیط‌های بسیار بزرگ و خاص مانند ساختمان‌های بزرگ از سیستم چراغ اضطراری تامین مرکزی استفاده می‌کنند. اما برای فضاهای کوچک‌تر، مانند راهرو و راه‌پله‌ها، آسانسورها و … از چراغ اضطراری خود تأمین و شارژی استفاده می‌شود.

انتخاب محل نصب

محل نصب هم اهمیت بسیار زیادی دارد. در واقع نصب چراغ روی سقف یا دیوار باید به طور دقیق مشخص شود.

سیم‌کشی و نصب

سیم‌کشی و نصب چراغ اضطراری

سیم‌کشی از جمله مراحل مهم برای نصب چراغ اضطراری با تامین مرکزی است. بنابراین این سیم‌کشی باید توسط یک فرد متخصص انجام بگیرد و کم‌وکیف آن به‌طور دقیق سنجیده شود.

تست چراغ اضطراری

یک‌ قدم بسیار مهم برای نصب چراغ اضطراری تست چراغ است. در واقع باید از کارکرد درست چراغ‌ها مطمئن شوید تا در موارد ضروری به مشکل برنخورید.

کلام آخر

نحوه نصب چراغ اضطراری یکی از مهم‌ترین کارهایی است که برای راه‌اندازی این نوع چراغ‌ها باید به‌خوبی یاد گرفت. چراغ اضطراری ازجمله مهم‌ترین ابزارهای روشنایی در مواقع بسیار بحرانی یا قطعی برق است. بنابراین اگر می‌خواهید از مواجهه با چالش در موارد بی‌برقی و خاموشی دور شوید، بهتر است نحوه نصب چراغ اضطراری را بیاموزید.

بروکس بهترین نوع این چراغ‌ها را با کیفیت بالا و قیمت مناسب به شما عرضه می‌کند.

سؤالات متداول:

چراغ اضطراری چیست؟

چراغی است که در موارد بحرانی و قطعی برق روشن می‌شود و در حدود ۳ ساعت برق در خود دارد و ذخیره می‌کند.

برای چه مکان‌هایی مناسب است؟

راهرو، راه‌پله‌ها، آسانسور، فضاهای بدون پنجره و نقاط نگهداری از وسایل ایمنی و آتش‌نشانی جزو محیط‌های مناسب برای نصب چراغ اضطراری هستند.

چند نوع چراغ اضطراری وجود دارد؟

چراغ اضطراری از نظر نوع سیستم به دو نوع مختلف چراغ اضطراری تامین مرکزی (همراه با سیستم سیم‌کشی جداگانه) و چراغ اضطراری خودتأمین و شارژی همراه با شارژ داخلی تقسیم می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *