روشنایی

نحوه نصب چراغ سقفی روکار

زمان مطالعه: 11 دقیقه

نورپردازی تا امروز نقش بسیار مهمی در دکوراسیون و زیبا کردن محیط داشته است. می‌پرسید چرا؟ چون به‌راحتی و تنها با یک طراحی هوشمندانه می‌توانید محیطی جذاب، متفاوت و بی‌نظیر بسازید. حتی استفاده از یک چراغ کوچک سقفی چندین برابر در زیبایی محیط و جذاب کردن آن تأثیر دارد. یکی از روش‌ها و چراغ‌هایی که برای زیبا کردن محیط استفاده می‌کنند، چراغ سقفی است. مخصوصاً محیط‌هایی مثل آشپزخانه، سالن‌های پذیرایی و … جزو قسمت‌هایی هستند که استفاده از این چراغ‌ها روی زیبایی‌شان تأثیر بسیار زیادی دارد. در این مطلب از مجله بروکس قرار است با شما درباره نحوه نصب چراغ سقفی روکار صحبت کنیم. اگر می‌خواهید زیبایی محیطی را که در آن زندگی می‌کنید بیشتر کنید، این مطلب برای شما است.

چراغ سقفی روکار چیست؟

چراغ سقفی روکار

چراغ‌های روکار چراغ‌هایی هستند که روی سقف نصب می‌شوند و اندازه‌‌ها و اشکال مختلفی دارند. مهم‌ترین مزیت استفاده از این چراغ‌ها، نور خوبی است که می‌توانند در محیط‌های معمولی، رسمی یا اتاق‌هایی با سقف کوتاه تولید کنند. در بخش‌های مختلفی می‌توان از این چراغ‌ها استفاده کرد. حمام، اتاق ناهارخوری، راهرو، آشپزخانه، اتاق نشیمن، مطب، مغازه‌ها، اتاق‌خواب و … از جمله جاهایی است که این چراغ‌ها در آنها کاربرد دارند.

اگر می‌خواهید جذابیتی متفاوت و خاص به محیط موردنظرتان بدهید، بهترین روش استفاده از نورپردازی است. برای این کار بد نیست نگاهی به مطلب انواع تکنیک‌های نورپردازی بیندازید.

چراغ‌های سقفی روکار درواقع منابع نوری قابل‌مشاهده هستند. تنوع طرح‌ها و مدل‌های مختلفی دارند و می‌توان مقدار نور تابشی آنها را افزایش یا کاهش داد.

آموزش نصب چراغ ال ای دی

آموزش نصب چراغ ال ای دی

چراغ ال‌ای‌دی تا به امروز به‌خاطر نوردهی و استفاده کاربردی که داشته است، توانسته یکی از پرمصرف‌ترین چراغ‌هایی باشد که در نورپردازی استفاده می‌شود. تطبیق‌پذیری ال‌ای‌دی‌ها با هر محیط و سبکی باعث شده تا طیفی از گزینه‌های مختلف را برای سازنده‌ها به‌وجود آورد. برای مثال، این چراغ‌ها را هم می‌توان به‌صورت نوارهای ال‌ای‌دی در کابینت آشپزخانه استفاده کرد، هم می‌توان در چراغ‌های سقفی روکار به‌کار برد. همچنین می‌توان برای زیباکردن و نوربخشی بیشتر، در ماشین‌ها و به‌صورت زیرپایی نصب کرد. این تنوع کاربرد باعث شده تا ال‌ای‌دی‌ها یک انتخاب پرطرفدار برای استفاده و نصب در سقف هم باشند.

مزایای فنی چراغ‌های ال‌ای‌دی

مزایای فنی چراغ‌های ال‌ای‌دی

اگرچه لامپ‌های متنوعی را برای استفاده در سقف می‌توان انتخاب کرد اما یکی از بهترین گزینه‌ها، انواع لامپ‌های ال‌ای‌دی هستند. نگاهی به مهم‌ترین مزایای این لامپ‌ها داشته باشیم تا بدانید از چه لحاظ می‌توان عنوان بهترین گزینه را به این لامپ‌ها اختصاص داد:

  • این چراغ‌ها در محیط‌های خانگی و صنعتی قابل‌استفاده هستند.
  • اتصالات دایره‌ای و مستطیلی شکل این چراغ‌ها رایج‌ترین نوع آنها محسوب می‌شود. از نظر فنی هیچ تفاوتی بین این دو وجود ندارد. انتخاب از بین این دو چراغ فقط بستگی به جنبه زیبایی‌شناسی و سلیقه افراد دارد.
  • چراغ‌های ال‌ای‌دی در طرح‌ها، رنگ‌ها و وات‌های مختلفی ساخته و عرضه می‌شوند که تقریباً هر نیازی را پوشش می‌دهد. به همین دلیل مهم است که در نظر بگیرید چراغ را به چه هدفی استفاده می‌کند و در کدام محیط قرار می‌گیرد.
  • این چراغ‌ها از آلومینیوم ساخته شده‌اند و به لطف ساختارشان، توانایی ارائه پرتو نور ۱۸۰ درجه‌ای را هم دارند.
  • چراغ‌های سقفی ال‌ای‌دی بیش از 30.000 ساعت طول عمر دارند و تقریباً در هر اتاقی می‌توان از آنها استفاده کرد.

ال‌ای‌دی‌ها چگونه کار می‌کنند؟ نحوه کار لامپ ال‌ای‌دی آسان‌تر از چیزی است که به نظر می‌رسد. این تکنولوژی نوظهور با سرعتی چشمگیر توانسته جای خود را در میان وسایل روشنایی و مصارف دیگر الکتریکی باز کند. برای کسب اطلاعات بیشتر مطلبی درباره نحوه کار ال‌ای‌دی‌ها بخوانید.

آموزش نصب چراغ سقفی

آموزش نصب چراغ سقفی

شاید فکر کنید نحوه نصب چراغ سقفی روکار کار سختی باشد و نتوانید به‌تنهایی از پس آن بربیایید. اما اصلا این‌طور نیست، حتی یک فرد غیرمتخصص هم می‌تواند این کار را انجام دهد اگر همه نکات ضروری و ایمنی را رعایت کند. اگر می‌خواهید مراحل نصب انواع چراغ سقفی روکار را بدانید، ما در ادامه، تمام مراحلی را که برای این کار باید در نظر داشته باشید، به شما آموزش خواهیم داد.

آنچه نیاز دارید:

  • تستر برق (فازمتر)
  • انبردست
  • پیچ‌گوشتی
  • پیچ و دوشاخه
  • دریل ضربه‌ای

مرحله ۱: قطع برق

قبل از هر چیزی برای ایمنی بیشتر، برق فعال ساختمان را قطع کنید. برای تعیین اینکه هیچ برقی در سیم‌ها وجود ندارد، می‌توانید از یک تستر برق استفاده کنید (احتمالاً فاز‌متر گزینه خوبی است). اگر برق در سیم‌ها جریان نداشته باشد و چراغ فازمتر روشن نشود، به این معنی است که برق فعالی وجود ندارد. با خیال راحت می‌توانید اولین مرحله از نصب چراغ سقفی را پشت سر بگذارید.

قطع برق

چراغ‌های سقفی از جمله پرکاربردترین روش‌های نورپردازی است که در آشپزخانه‌ها استفاده می‌شود. برای آشنایی بیشتر پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به مطلب انواع نورپردازی سقف آشپزخانه بیندازید.

مرحله ۲: اتصال براکت سقف

بست نصب را از فیکسچر باز کنید و با استفاده از پیچ‌ها، پایه نصب را به سقف وصل کنید. بسته به نوع خانه شما باید بست نصب را به جعبه اتصال یا به سقف وصل کنید. در خانه‌های قدیمی‌تر، سقف ممکن است جعبه اتصال نداشته باشد، در این صورت باید ابتدا سوراخ‌هایی در سقف ایجاد شود و سپس پایه نصب در بالای آن قرار گیرد.

اتصال براکت سقف

مرحله ۳: اتصال سیم‌ها به لامپ سقفی

در این مرحله نوبت اتصال سیم‌های برق به چراغ می‌رسد. نصب چراغ را با برداشتن مقداری از پلاستیک اطراف سیم‌های اتصال مشکی و آبی شروع کنید. معمولاً بهتر است تا ۰.۵ سانتی‌متر از اطراف سیم‌‌ها را لخت کنید. تعداد سیم لامپ ۲ تا ۳ عدد است که دوتای آنها به رنگ مشکی و آبی است و گاهی اوقات در وسط آن دهانه‌ای برای سیم ارت (سیمی به رنگ سبز یا زرد) پیدا می‌کنید. اگر لامپ شما سیم ارت یا اتصال به زمین هم دارد، مطمئن شوید که این سیم را به محل قرارگیری دهانه لامپ آویز متصل کرده و با پیچ‌گوشتی آن را محکم پیچیده‌اید. بسیار مهم است که سیم‌ها را در جای درست خودشان وصل کنید. پس با دقت تمام، سراغ هر سیم بروید و آنها را در جای خود وصل کنید.

اتصال سیم‌ها به لامپ سقفی

مرحله ۴: اتصال چراغ سقف

بعد از محکم شدن پایه نصب، فیکسچر را روی براکت قرار دهید و در جای خود پیچ کنید. معمولاً دو پیچ در دو طرف براکت وجود دارد که باید آنها را سفت و محکم کنید.

اتصال چراغ سقف

مرحله ۵: قراردادن چراغ

بعد از اینکه لامپ سقفی به طور کامل نصب شد، زمان آن رسیده که یک لامپ را وارد کرده و دوباره برق را روشن کنید. معمولاً لامپ را باید جداگانه تهیه کنید و هیچ پکیجی لامپ همراه خود ندارد. پس مطمئن شوید که یک لامپ سازگار با ابعاد مناسب را خریده‌اید و برای جاگذاری در منبع نوری شما انتخاب خوبی است. اگر دنبال خرید لامپ هستید، پیشنهاد می‌کنیم سری به فروشگاه بروکس بزنید تا لامپ مناسب را پیدا و تهیه کنید.

قراردادن چراغ

اگر می‌خواهید چراغ‌های سقفی سنسوردار نصب کنید و مصرف برق خود را کاهش دهید، مقاله‎ی نحوه نصب چراغ سقفی سنسوردار را از دست ندهید.

کلام آخر

درباره لامپ‌های سقفی و مراحل نصب آنها صحبت کردیم. برخلاف تصور بیشتر افراد، نصب یک چراغ سقفی توکار می‌تواند توسط افراد غیرمتخصص هم انجام شود؛ اگر در وهله اول ایمنی را رعایت کنید و در وهله دوم طبق اصول و مراحل نصب پیش بروید.

اگر در هر بخشی از نصب چراغ سقفی سؤال دارید یا به کمک نیاز دارید می‌توانید با ما در بروکس ارتباط بگیرید. همچنین ما برای آسان‌تر کردن کار شما، مجموعه‌ای از بهترین و باکیفیت‌ترین لامپ‌های ال‌ای‌دی را در فروشگاه بروکس جمع‌آوری کرده‌ایم. نگاهی به محصولات ما در فروشگاه بروکس بیندازید.

سؤالات متداول

چراغ روکار چیست؟

چراغ‌های روکار چراغ‌هایی هستند که روی سقف نصب می‌شوند و اندازه‌‌ها و اشکال مختلفی دارند. مهم‌ترین مزیت استفاده از این چراغ‌ها، نور خوبی است که می‌توانند در محیط‌های معمولی، رسمی یا اتاق‌هایی با سقف کوتاه تولید کنند.

بهترین لامپ‌هایی که برای چراغ‌های سقفی و روکار می‌توان استفاده کرد، کدام است؟

چراغ ال‌ای‌دی تا امروز به‌خاطر نوردهی و استفاده کاربردی که داشته است، توانسته یکی از پرمصرف‌ترین چراغ‌هایی باشد که نورپردازی استفاده می‌شود. تطبیق‌پذیری ال‌ای‌دی‌ها با هر محیط و سبکی باعث شده تا طیفی از گزینه‌های مختلف را برای سازنده‌ها به‌وجود بیاورد.

عمر چراغ‌های سقفی ال‌ای‌دی چقدر است؟

چراغ‌های سقفی ال‌ای‌دی بیش از 30.000 ساعت طول عمر دارند و تقریباً در هر اتاقی می‌توان از آنها استفاده کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *