روشنایی

نحوه نصب چراغ خطی توکار

زمان مطالعه: 9 دقیقه

نور همیشه بخش مهمی از زندگی انسان‌ها بوده است؛ چه زمانی که به‌عنوان یک عنصر اساسی در رشد و سلامت انسان‌ها شناخته شد و چه امروز که می‌تواند نقش مؤثری در زیبایی‌بخشی به یک محیط داشته باشد. انواع چراغ‌ها، نورپردازی‌ها و روش‌های مختلفی برای زیبا کردن یک محیط وجود دارد. در این مقاله از مجله بروکس قرار است با شما درباره چراغ خطی توکار و نحوه نصب آنها صحبت کنیم.

چراغ دکوراتیو خطی

چراغ دکوراتیو خطی

چراغ خطی یا چراغ لاینی، جزو سیستم‌های روشنایی مدرنی هستند که از نظر نورپردازی ویژگی‌های بهتر و مؤثرتری نسبت به دیگر انواع چراغ‌ها دارند. بازده نوری آنها بیشتر است. عمر طولانی‌تری دارند. مصرف انرژی کمی دارند و از همه مهم‌تر، شار نوری این چراغ‌ها بیشتر است و در بسیاری از مکان‌های مختلف هم می‌توانند استفاده شوند.

وسایل روشنایی خطی مختلف به روش‌های مختلفی نصب می‌شوند، اما به‌طورکلی، آنها را می‌توان به سه روش زیر دسته‌بندی کرد:

  • معلق
  • روکار
  • توکار

ما در این مطلب قرار است درباره چراغ‌های خطی توکار و روش‌های نصب آنها صحبت کنیم.

ابعاد چراغ خطی توکار

ابعاد چراغ خطی توکار

نورپردازی خطی برای افزایش سطح نور، برجسته‌کردن اشیا مانند زیورآلات یا کتاب‌ها، نور دادن به فضاهای کاری و ایجاد لایه‌های جذاب و گیرایی از نور در یک اتاق استفاده می‌شود.

همچنین می‌توان از آن در محیط‌های بیرونی استفاده کرد؛ به‌عنوان‌مثال در داخل پله‌های باغ، پاسیو یا دیوارهای یکپارچه می‌توان چراغ خطی توکار را نصب کرد.

به همین ترتیب، نورپردازی خطی توکار را می‌توان برای طرح‌های دراماتیک، نورپردازی‌های معلق خطی یا به‌صورت عمودی در دیوارها برای افزودن اصالت و جذابیت به یک راهرو و شاید ایجاد یک روشنایی خلاقانه در یک خانه فوق‌العاده مدرن استفاده کرد.

برای آشنایی بیشتر با اصول نورپردازی ترکیبی، پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به مقاله‌ای با همین عنوان بیندازید.

این چراغ‌ها هم به‌صورت لامپ‌‌‌های مهتابی کوچک هستند و هم به شکل نوارهای ال‌ای‌دی خطی که می‌توان آنها را به شکل پروفیل‌های منحنی یا خطی شکاف داد. کوچک بودن و منعطف بودن چراغ‌های خطی توکار یکپارچه، آزادی عمل بسیار زیادی به نورپرداز‌های داخلی می‌دهند. نورپردازی با پنل‌های LEDخطی پنهان نیز در طراحی روشنایی سنتی داخل خانه رایج است و نور قابل‌توجهی دارد.

محل‌های استفاده از نورپردازی خطی

استفاده از نورپردازی خطی جذابیت و تعادل بسیار چشمگیری در فضا ایجاد می‌کند. این نوع نورپردازی‌ها را می‌توان در همه‌جا استفاده کرد: روی پله‌ها، راهروها، آشپزخانه‌ها، مناطق نشیمن، سالن‌های مطالعه، حمام، فضاهای بیرونی و برای انواع فضاهای تجاری مانند سالن‌های ورزشی، دفاتر یا رستوران‌ها هم کاربرد دارد. می‌توان از آن، هم برای تأکید بر ویژگی‌ها و هم برای ایجاد نور کلی استفاده کرد.

روشنایی خطی در قفسه‌بندی

روشنایی خطی در قفسه‌بندی

ادغام نورپردازی خطی در قفسه‌بندی، با کتاب‌ها یا زیورآلات موردعلاقه که از منبع نور به‌ظاهر پنهان برجسته شده‌اند، درام و عمق به اتاق می‌دهد. هنگام نورپردازی کتاب‌ها، توصیه می‌کنیم منبع نور را در جلوی قفسه قرار دهید تا یک نور عمومی در فضا داشته باشید. برای جلوه‌های نمایشی‌تر، می‌توانید با قراردادن نور LED خطی در پشت، یک وسیله را در حالت سیلوئت قرار دهید. مانند تمام طراحی‌ها، می‌توانید با موقعیت، تقارن، عدم تقارن، طراحی انتزاعی و الگوهای کلاسیک بازی کنید تا نوری متفاوت‌تر برای محیط بسازید.

برای آشنایی بیشتر پیشنهاد می‌کنیم نگاهی به مطلبی با عنوان انواع تکنیک‌های نورپردازی در مجله بروکس بیندازید.

روشنایی خطی در آشپزخانه

روشنایی خطی در آشپزخانه

مهم‌ترین قسمتی که برای روشنایی کار در خانه باید به آن توجه کرد، صفحه کار آشپزخانه است. روشنایی خطی LED برای برجسته‌کردن مناطق برش و آماده‌سازی عالی است. نورافکن‌ها هم می‌توانند پیشنهاد خوبی باشند اما نوری که از این منابع تولید می‌شود به‌صورت متمرکز است. این در حالی است که نوارها می‌توانند نور پراکنده‌تری را در سطح وسیع‌تری ارائه دهند.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره نورپردازی در آشپزخانه کسب کنید، خواندن مطلبی با عنوان انواع نورپردازی سقف آشپزخانه می‌تواند کمک‌کننده باشد.

نوار یا پروفیل LED خطی را می‌توان در کمدهای معلق ادغام کرد تا روشنایی محیط مناسب برای کار در آشپزخانه را فراهم کند. مکان‌های دیگری در خانه‌ها که در آن کارهای روزمره را انجام می‌دهیم عبارتند از: میز آرایش، میز کار و شاید حتی صفحه‌کلید پیانو هم محیطی باشد که نیاز به نور بیشتر دارد. چراغ‌های LED خطی هنگامی که در عناصر معماری مانند سقف ادغام می‌شوند، جلوه دلپذیری از نور را ارائه می‌دهند.

روشنایی LED خطی را می‌توان در شکاف‌‌ها و فضاهای دیوار برای زیبا کردن دیوارها ادغام کرد؛ به‌عنوان‌مثال، در پانل‌های دیواری، پرده‌ها یا یک فضای استراحتی که می‌خواهید نوری ملایم و جذاب در آن وجود داشته باشد. یکی دیگر از کاربردهای محبوب نوارهای LED خطی، ادغام آنها در بالای یک قطعه نازک‌کاری برای بالابردن سقف و پرکردن گوشه‌های تاریک با نور پراکنده برای افزودن روشنایی عمومی است.

طریقه نصب مهتابی خطی

طریقه نصب مهتابی خطی

با چراغ‌های خطی توکار و انواع مختلف آن، یک آشنایی کلی پیدا کردیم. اکنون می‌دانید که این چراغ‌ها تا چه اندازه می‌توانند نقش مهمی در نورپردازی و زیبا کردن یک محیط خاص داشته باشند. با این پیش‌زمینه‌ها سراغ مراحل و نحوه نصب چراغ خطی توکار برویم.

مرحله ۱: سقف را با توجه‌ به طول محصول سوراخ کنید.

مرحله ۲: براکت را در داخل سقف ثابت کنید.

مرحله ۳: پیچ‌ها را با نور خطی ثابت کنید.

مرحله ۴: نور خطی را در سوراخ قرار دهید و با براکت ثابت کنید.

مرحله ۵: نور خطی LED را به L.N و G متصل کنید (اگر وجود دارد).

طریقه نصب مهتابی خطی

 

راه دیگری برای نصب چراغ‌های خطی توکار وجود دارد. این روش هم یک روش نصب نسبتاً ساده است که از گیره‌های فنری استفاده می‌کند. برای نصب چراغ‌های خطی با این روش به‌سادگی باید گیره‌های فنری را در شکاف سقف قرار داده و سیم‌کشی‌های لازم برای نصب و محکم کردن لامپ در سقف را انجام داد.

نصب چراغ‌های خطی توکار

 

کلام آخر

درباره نحوه نصب چراغ خطی توکار و محل‌های استفاده از نورپردازی خطی و طریقه نصب مهتابی خطی در این مقاله صحبت کردیم. نورپردازی‌های خطی توکار یکی از زیبا‌ترین و ساده‌ترین روش‌هایی است که می‌توانید برای جذاب کردن یک محیط کم‌نور استفاده کنید. به سادگی با چند چراغ خطی توکار، هم جلوه نوری چشمگیر به محیط می‌دهید و هم فضایی متفاوت ایجاد می‌کنید.

ما برای آسان‌تر کردن کار شما مجموعه‌ای از بهترین و باکیفیت‌ترین لامپ‌های ال‌ای‌دی و خطی توکار را در فروشگاه بروکس جمع‌آوری کرده‌ایم. نگاهی به محصولات ما بیندازید.

سؤالات متدوال

چراغ دکوراتیو خطی چیست؟

چراغ خطی یا چراغ لاینی، جزو سیستم‌های روشنایی مدرنی هستند که از نظر نورپردازی ویژگی‌های بهتر و مؤثرتری نسبت به دیگر انواع چراغ‌ها دارند. بازده نوری آنها بیشتر است و عمر طولانی‌تری دارند.

در چه محیط‌‌هایی می‌توان از نورپردازی خطی استفاده کرد؟

این نوع نورپردازی‌ها را می‌توان در همه‌جا استفاده کرد: روی پله‌ها، راهروها، آشپزخانه‌ها، مناطق نشیمن، سالن‌های مطالعه، حمام، فضاهای بیرونی و برای انواع فضاهای تجاری مانند سالن‌های ورزشی، دفاتر یا رستوران‌ها.

اهمیت نورپردازی در آشپزخانه چیست؟

مهم‌ترین قسمتی که برای روشنایی کار در خانه باید به آن توجه کرد، صفحه کار آشپزخانه است. روشنایی خطی LED برای برجسته‌کردن مناطق برش و آماده‌سازی عالی است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *