روشنایی

مشخصات نور مخفی

زمان مطالعه: 10 دقیقه

معنی دقیق دکوراسیون، چیدمان و آراستن و مرتب کردن است. در دکوراسیون داخلی نیز همان چیدمان درست و انتخاب مناسب جای‌گیری وسایل در بخش‌های مختلف فضای موردنظر است. علاوه‌براین، بخشی از دکوراسیون نحوه نورپردازی و استفاده از نورهای درست و مناسب هر قسمت از فضای داخلی و بیرون بنا است.

از مهم‌ترین قسمت‌های طراحی دکوراسیون، بخش نورپردازی آن است. نورپردازی درست با طراحی مناسب در سازگاری فضاهای داخلی و ایجاد حس‌وحال مناسب در دکوراسیون، اثر اصلی را دارد. یک طراح دکوراسیون داخلی، میزان اهمیت نورپردازی درست و مناسب را دانسته و برای نورپردازی در فضای داخلی و بیرونی بنا و همچنین ایجاد نور درست و مناسب، از منابع مختلفی بهره می‌برد. یکی از این منابع نور، نور مخفی است. ما در این مقاله از مجله بروکس به این نور و نحوه استفاده از آن خواهیم پرداخت. اگر می‌خواهید اطلاعات لازم را در مورد این نور به دست بیاورید، با ما همراه باشید.

نور مخفی چیست؟

نور مخفی چیست؟

مخفی نکردن نور ممکن است توصیه خوبی برای شما باشد، اما کمی نور پنهان می‌تواند برای فضای داخلی شما معجزه کند. نوعی از نورپردازی را که در آن خود نور به‌صورت مستقیم موضوعیت ندارد و دیده نمی‌شود، بلکه بازتاب نور روی سطح سقف بنا یا دیوار بنا دیده می‌شود، نور مخفی می‌گویند. در این نور، منبع نور دیده نمی‌شود و معمولاً در شیار یا فرورفتگی‌ای پنهان می‌شود.

برای آشنایی بیشتر با روش نورپردازی به‌وسیله نور مخفی، می‌توانید مقاله ۱۶ نمونه نور مخفی کابینت و ویژگی‌های آن را مطالعه کنید.

موارد استفاده از نور مخفی

موارد استفاده از نور مخفی

موارد استفاده از این نوع نور در نورپردازی گچ‌بری‌های داخل سقف و دیوار بنا، داخل سقف‌های کاذب، کناف‌ها و سازه‌های سقفی و دیوارهای ساختمانی است.

برای تأکید بر ویژگی‌های معماری، برجسته‌کردن مناطق کاری و ایجاد درخشش صمیمی، وسایل روشنایی مخفی یک راه شیک برای افزودن درام به هر طرحی است.

استفاده درست از نوع نور اثر بسیار مهمی در یک طراحی دکوراسیون خوب برجای می‌گذارد. اگر نور مخفی را در موقعیت مناسبی قرار دهید، درخشش نور بیشتری در فضا خواهید داشت و موارد مشخص داخل آن فضا بیشتر دیده می‌شود. این نور را در نقاط و بخش‌های مختلفی از ساختمان از جمله اتاق‌خواب، راه‌پله‌ها، سقف، کف، راه‌پله، حمام و دستشویی، کابینت آشپزخانه و … می‌توان به‌کار برد.

موارد کاربرد نور مخفی در ساختمان

موارد کاربرد نور مخفی در ساختمان

ازآنجاکه منبع این نور به شکل مستقیم دیده نمی‌شود و این بازتاب نور یا نور ثانویه است که با تابش خود به محیط، جلوه زیبایی می‌دهد، بنابراین استفاده از آن در نقاط مختلفی از ساختمان قابل تحقق است.

کاربرد نور مخفی در اتاق

با قراردادن یک تخته چوبی در عرض اتاق‌خواب و در پشت تختخواب، منابع نور مخفی را در آن بگنجانید. لامپ‌های آویز، نور اضافی برای مطالعه فراهم می‌کنند. لامپ‌های مخفی درخششی دلچسب ایجاد می‌کنند.

کاربرد نور مخفی در راه‌پله‌ها

پلکان دارای این نور به شکل نوار بسیار نازکی در زیر هر آج پله است که نور کافی را برای روشن‌کردن کل منطقه بدون خیره کردن چشم ایجاد می‌کند. اگر می‌خواهید در اواخر شب به طبقه پایین مراجعه کنید، وجود این نور در زیر آج پله‌ها بسیار مهم است. نرده شیشه‌ای شفاف بیشترین کمک را به درخشش نور می‌کند و به آن اجازه می‌دهد در فضا پخش شود. نورپردازی با نور پنهان و نرده‌های شیشه‌ای، موجب ورود نور درخشان به ناحیه راه‌پله می‌شود.

کاربرد نور مخفی در سقف

کاربرد نور مخفی در سقف

استفاده از این نور در طرح نورپردازی سقف از متداول‌ترین موارد کاربردهای آن است. به دلیل رواج استفاده از سقف‌های کاذب علی‌الخصوص سقف‌های کاذب کنافی، بهره‌مندی از نورپردازی با استفاده از این سبک نور در ساختمان‌ها نیز رایج شده است. بر اساس اندازه اتاق و ارتفاع سقف اتاق، می‌توان از یک طرح و مدل نور مخفی استفاده کرد. برای اتاق‌های با اندازه کوچک‌تر از منابع نوری ضعیف‌تر و برای اتاق‌های بزرگ‌تر و دارای سقف بلندتر از منبع نور قوی‌تری استفاده می‌کنند.

نوری که در طاقچه و فرورفتگی اطراف سقف قرار گرفته است و سقف را به طاق می‌رسانند، برای این فضای مینیمالیستی عالی است. چراغ‌های آویز که از سقف‌های بلند آویخته شده‌اند به‌تنهایی حس متفاوتی منتقل می‌کنند. این چراغ‌ها درخششی دوست‌داشتنی و اثیری ایجاد می‌کنند که به‌تنهایی برای گردهمایی‌های آخر شب یا همراه با نورپردازی‌های پایین، زمانی که حالت روشن‌تری موردنظر است، اثربخش است.

همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر درمورد استفاده از نور مخفی در نورپردازی سقف، شما می‌توانید مقاله انواع نورپردازی سقف آشپزخانه را مطالعه کنید.

کاربرد نور مخفی در کابینت آشپزخانه

استفاده از این نور در کابینت به افزایش زیبایی آشپزخانه کمک می‌کند. برای آشپزخانه‌های دارای سقف کوتاه که فضای کمی برای نصب لوستر و لامپ دارند، استفاده از این سبک بسیار مناسب است. استفاده از لامپ‌های نور مخفی در پایین کابینت‌های دیواری یا بالای میز و کانتر موجب بی‌نیازی از منابع نور دیگر می‌شود.

روش‌های مختلفی برای نورپردازی کابینت آشپزخانه به‌کار می‌رود که یکی از این روش‌ها استفاده از لامپ ال‌ای‌دی است. برای آشنایی بیشتر با این روش نورپردازی، می‌توانید مقاله نورپردازی کابینت آشپزخانه با LED را مطالعه کنید.

کاربرد نور مخفی در حمام و دستشویی

استفاده از این سبک، فضای حمام و دستشویی را تغییر می‌دهد. لزومی ندارد حتماً در سقف یا کف حمام و دستشویی از آن استفاده کنید؛ می‌توانید در پشت آینه‌ها و دیگر وسایل موجود در حمام و دستشویی استفاده کنید.

برای ایجاد نور مخفی از چه لامپ‌هایی استفاده می‌شود؟

برای ایجاد نور مخفی از چه لامپ‌هایی استفاده می‌شود؟

لامپ‌ها و منابع نوری که برای ایجاد نور مخفی مورداستفاده قرار می‌گیرد، معمولاً لامپ‌های شلنگی، ریسه‌های ال‌ای‌دی و اس‌ام‌دی است. هرکدام از این موارد، دارای ویژگی‌ها و کاربردهای مشخص و منحصربه‌فردی هستند.

شما می‌توانید برای آشنایی بیشتر با لامپ‌های شلنگی و جزئیات مربوط به آن، مقاله میزان مصرف لامپ شلنگی را مطالعه کنید.

اقبال زیادی به ریسه‌های اس‌ام‌دی در میان علاقه‌مندان به استفاده از سبک وجود دارد که دلیل آن تنوع در رنگ‌های این نوع ریسه‌ها است. ویژگی مهم ریسه‌های اس‌ام‌دی این است که مقاومت بیشتری در برابر آب و گردوخاک نسبت به سایر انواع منابع نور مخفی، دارند. موارد کاربرد این ریسه‌ها در نقاطی از قبیل سقف‌های کاذب، پله‌ها و … است زیرا این نقاط نیاز به نور قوی و درخشان دارند. ریسه‌های اس‌ام‌دی قابلیت تقسیم به قطعات یک‌متری دارند که این امر کمک می‌کند در نقاط مختلفی به کار روند. ریسه‌های اس‌ام‌دی در قالب متری یا حلقه‌ای فروخته می‌شوند.

ریسه‌های ال‌ای‌دی روشنایی دارای انعطافی دارند و این باعث شده است که محبوبیت داشته باشند. استفاده از ریسه‌های ال‌ای‌دی به‌عنوان منبع این سبک نور، محیط را جذاب‌تر می‌کند. این ریسه‌ها رنگ‌ها و اندازه‌های مختلفی دارند. ریسه‌های ال‌ای‌دی در پشت خود نوار چسبی دارند که موجب می‌شود بتوانید در هر نقطه‌ای که دلتان خواست از آن استفاده کنید. از این ریسه‌های متناسب با عملکردشان و نیاز فضا، در قالب اشکال، ساز‌ها، رنگ‌ها و قدرت نوری‌شان مورداستفاده قرار می‌گیرند. ریسه‌های ال‌ای‌دی مناسب تمام فضاهای داخلی و خارجی ساختمان است. این ریسه‌ها را نیز به شکل متری و حلقه‌ای می‌فروشند.

کلام آخر

در این مقاله به نور مخفی و ویژگی‌ها و مشخصات آن پرداختیم. این نور، نوعی از نورپردازی است که در آن خود نور به‌صورت مستقیم موضوعیت ندارد و دیده نمی‌شود، بلکه بازتاب آن روی سطح سقف بنا یا دیوار بنا دیده می‌شود. نور مخفی رنگ‌های مختلفی دارد و رنگ‌های آن متناسب با موقعیت اجرا، انتخاب می‌شوند. قیمت این نور بر اساس کاربردی که دارد، متفاوت است.

سؤالات متداول:

نور مخفی چیست؟

نوعی از نورپردازی است که در آن خود نور به‌صورت مستقیم موضوعیت ندارد و دیده نمی‌شود، بلکه بازتاب نور روی سطح سقف بنا یا دیوار بنا دیده می‌شود.

موارد استفاده از نور مخفی کجاست؟

موارد استفاده از نور مخفی اصولاً در نورپردازی گچ‌بری‌های داخل سقف و دیوار بنا، داخل سقف‌های کاذب، کناف‌ها و سازه‌های سقفی و دیوارهای ساختمانی است.

چند نمونه از کاربردهای نور مخفی را نام ببرید؟

نور مخفی را در نقاط و بخش‌های مختلفی از ساختمان از جمله اتاق‌خواب، راه‌پله‌ها، سقف، کف، راه‌پله، حمام و دستشویی، کابینت آشپزخانه و … می‌توان به‌کار برد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *