تابهحال به این فکر کردهاید که آیا نور خوشید فقط زرد است یا از رنگهای مختلف تشکیل شده است؟ اصلاً چقدر درباره انواع رنگ های نور خورشید میدانید؟
بسیاری از افراد تصور میکنند که نور خورشید فقط یک رنگ دارد و آن هم زرد یا در نهایت سفید است. درحالیکه نور خورشید از رنگهای گوناگونی تشکیل شده است و دانستن آن جذابیت بسیاری دارد. در این مقاله از مجله بروکس، میخواهیم به این پرسش مهم پاسخ دهیم که نور خورشید از چند رنگ تشکیل شده است و این نورها کداماند؟
اگر دوست دارید پاسخ این سؤال را بدانید و اطلاعات خود را درباره آن بالا ببرید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
نور خورشید چه رنگی است؟
از کودکی هروقت که میخواستیم خورشید را نقاشی کنیم، آن را به رنگ زرد میکشیدیم و تا همین حالا هم تصور خیلی از ما از نور خورشید، رنگ زرد است، اما واقعاً طیف رنگی نور خورشید چیست؟ اگر میتوانستید با یک وسیله تا نزدیکیهای خورشید بروید، این ستاره پرنور داغ را به رنگ سفید میدیدید، چراکه نور خورشید، مخلوطی از تمام طول موجهای طیف مرئی است!
نکته جالبی که درباره نور خورشید وجود دارد این است که وقتی نور خورشید به سمت زمین میتابد، با طول موجهای بزرگتری پخش میشود. این نور واحد، هنگام پراکنده شدن، به طیفهای مختلفی تقسیم میشود. برای مثال طیف رنگ آبی و بنفش در آسمان و طیف رنگ زرد و نارنجی در خورشید بازتاب مییابد.
چرا نور خورشید زرد است؟ زمانی که این طیف نورها، پخش شده و به چشم ما میرسند، آنها را به این رنگها میبینیم.
به همین دلیل عموماً خورشید به رنگ زرد و آسمان به رنگ آبی دیده میشود.
در نگاه علمی طیفهای نوری، زمانی که به طول موجهای خاص تبدیل میشوند، رنگهای مختلفی را هم ایجاد میکنند.
پس در نهایت نور خورشید از چند رنگ تشکیل شده است؟ در ظاهر سفید است، اما پس از عبور از اتمسفر زمین، این نور به طیفهای رنگی مجزایی تقسیم میشود. ازآنجاییکه نور زرد در میان طیفهای رنگی دیگر نور خورشید، طول موج کوتاهتر و پراکندگی بیشتری دارد، خورشید به رنگ زرد دیده میشود.
رنگهای تشکیلدهنده نور خورشید
شاید عجیب یا حتی غیرقابلباور باشد، اما نور خورشید از رنگهای رنگینکمان تشکیل شده است. این رنگها شامل مجموعه رنگهای سبز، نیلی، آبی، بنفش، زرد، قرمز و نارنجی هستند. به همین دلیل اگر یک منشور را مقابل نور خورشید بگیرید، با شکست نورها، این رنگها به شکل جداگانه مشخص میشوند.
هر یک از این رنگها هم طول موج مخصوص به خودشان را دارند. برای مثال، نور قرمز بیشترین طول موج و نور آبی کمترین طول موج را در میان نورها دارد.
چرا آگاهی از رنگهای نور خورشید مهم است؟
شاید بسیاری از افراد این موضوع را بیان کنند که چرا دانستن رنگ نور خورشید اهمیت دارد و به چه کاری میآید؟
شاید برای یک فرد عادی که جز استفاده روزانه و معمولی، استفاده دیگری از نور خورشید ندارد، آگاهی از طیف رنگهای نور خورشید چندان کاربردی نداشته باشد، اما این موضوع برای فیزیکدانان و اخترشناسان اهمیت بسیاری دارد.
آنها از تکنیکهای خاص نورسنجی استفاده میکنند تا نورهای تابیده و تقسیمشده از یک ستاره مشخص را تقسیم کنند ازاینرو شناخت دقیق رنگ نور خورشید میتواند اخترشناسان را برای کشف جدید و رسیدن به نتایج جالبی درباره اجرام آسمانی یاری کند.
شاید رنگ نور خورشید بهظاهر با زندگی روزمره ما در ارتباط مستقیم نباشد، اما در نهایت بسیاری از شرایط زیست و استفاده مناسب از نور خورشید را برای ما فراهم میکند.
مطلب تاثیر نور خورشید بر سلامت ذهن را بخوانید و اطلاعات خودتان را در این زمینه کاملتر کنید.
کلام آخر
شناخت رنگ نور خورشید یکی از جذابترین دانستههای بشری است. علاوه بر جذابیت، شناسایی رنگ نور خورشید به اخترشناسان کمک فراوانی میکند و در ساخت بسیاری از تکنولوژیهای دنیای مدرن، کاربرد دارد.
در این مقاله تلاش کردیم هرآنچه باید درباره رنگ های نور خورشید بدانید، به شما بگوییم. برای آشنایی با مباحث مربوط به نور خورشید و نور طبیعی و مصنوعی، میتوانید در مجله بروکس، اطلاعات خودتان را کامل کنید.
سؤالات متداول:
نور خورشید چه رنگی است؟
نور خورشید به این دلیل که مجموعهای از تمام طول موجهای طیف مرئی را در خود دارد به رنگ سفید است. اما پس از تابیدن به زمین و عبور از اتمسفر، این مجموعه نورها تجزیه میشوند. از آنجاییکه نور زرد دارای طول موج کوتاهتر و پراکندگی بیشتر است، ما نور خورشید را به رنگ زرد میبینیم.
نور خورشید از چند رنگ است؟
نور خورشید از رنگهای رنگینکمانی تشکیل شده و مجموعه رنگهای سبز آبی، نیلی، بنفش، زرد، قرمز و نارنجی را در برمیگیرد.
چرا نور خورشید زرد دیده میشود؟
نور زرد در میان طیفهای رنگی دیگر نور خورشید طول موج کوتاهتر و پراکندگی بیشتری دارد، به همین دلیل خورشید به رنگ زرد دیده میشود.