سبک زندگی

رنگ مناسب برای خانه‌های کم‌نور

زمان مطالعه: 14 دقیقه

اتاق‌های بی‌پنجره، تاریک و کوچک به‌نظر می‌آیند، اما نگران نباشید، با چند تغییر کوچک می‌توانید فضای این اتاق‌ها را روشن‌تر و بزرگ‌تر کنید. همچنین گاهی با خانه‌هایی مواجه می‌شویم که به علت مساحت و فضای کم و طرح نامناسب، امکان دریافت نور طبیعی اندکی دارند و در بعضی از موارد حتی نور دریافت نمی‌کنند. به همین منظور ما در این مقاله قصد داریم به بررسی رنگ مناسب خانه‌های کم‌نور بپردازیم و رنگ‌هایی را معرفی کنیم که از تاریکی فضا بکاهد و جذب و انعکاس نور بیشتری داشته باشد. شما نیز اگر می‌خواهید بدانید که رنگ مناسب خانه‌های کم‌نور کدام است، با ما همراه باشید.

بهترین رنگ برای خانه کم نور

بهترین رنگ برای خانه کم نور

اگر می‌خواهید بدانید چه رنگی مناسب خانه کم‌نور است، اولین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، رنگ غالب فضاست. هرچه تم کلی فضا روشن‌تر باشد، فضا وسیع‌تر به‌نظر رسیده و نبود پنجره‌ها کمتر احساس می‌شود. رنگ غالب، دیوارها و مبلمان اصلی اتاق کم‌نور را شامل می‌شود که بهتر است از رنگ‌های سفید یا تونالیته بسیار روشن رنگ‌های پاستلی انتخاب شود. به‌عنوان‌مثال، تناژ بسیار روشن رنگ زرد می‌تواند انتخاب مناسبی برای اتاق کم‌نور شما باشد؛ چراکه ناخودآگاه حس گرما و درخشش نور خورشید را در فضا منتشر می‌کنند. استفاده از رنگ‌های تند و تیره در اتاق‌های کم‌نور، به‌هیچ‌وجه توصیه نمی‌شود؛ این رنگ‌ها شاید به‌تنهایی یا برای یک اتاق پرنور، زیبا به‌نظر برسند، اما مطمئن باشید اتاق کم‌نور شما را تاریک‌تر و دلگیرتر خواهند ساخت. به همین علت است که هیچگاه در چنین فضایی آن‌ها را به‌صورت خام و تک‌فام به‌کار نمی‌بریم و با میزان زیادی از رنگ سفید، ترکیب‌شان می‌کنیم.

افسردگی، انزوا و آسیب جدی به چشم، از مهم‌ترین معایب خانه بدون نور است. در مقاله معایب خانه بدون نور، با ایرادهای خانه بدون نور بیشتر آشنا شده و راه‌های برطرف‌کردن آن را متوجه خواهید شد.

انتخاب نوع رنگ دیوار

انتخاب نوع رنگ دیوار

بهترین نوع رنگ برای دیوار رنگ‌های امولسیونی بر پایه آب و تقریباً بدون بو هستند و برای رنگ‌های دیوار داخلی ترجیح داده می‌شوند. این‌گونه رنگ به‌سرعت خشک می‌شود و دارای سطح بسیار کمی از VOCs (ترکیبات آلی فرار) است. برای انتخاب رنگ دیوار بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

انتخاب رنگ مورد علاقه

این یک راهنمای شخصی و ویژه برای انتخاب شما خواهد بود. برای تشخیص رنگ موردعلاقه خود می‌توانید سراغ کمد لباس‌هایتان رفته و با نگاه به رنگ آن‌ها، با توجه به اولویت ناخودآگاه‌تان، رنگ موردعلاقه‌تان را تشخیص دهید.

انتخاب رنگ به کمک مبلمان خانه

برای برجسته‌کردن مبلمان خود و جلوه‌دادن به آن‌ها بهتر است یک سایه ملایم یا مکمل را انتخاب کنید. به‌عنوان‌مثال، اگر یک لامپ زرد دارید، می‌توانید یک سایه‌روشن از رنگ لیمویی را در پس‌زمینه استفاده کنید تا نور لامپ بهتر بدرخشد.

اهمیت اندازه اتاق

اگر می‌خواهید اتاق‌تان بزرگ‌تر به‌نظر برسد، سایه‌های روشن‌تری از رنگ را انتخاب کنید و اگر می‌خواهید اتاق کوچک‌تر به‌نظر برسد، سایه‌های تیره‌تر را انتخاب کنید. برای دریافت حداکثر روشنایی می‌توانید به سراغ سایه‌های کم‌رنگ خاکستری و آبی بروید. همچنین اگر مایل به استفاده از رنگ‌های گرمابخش نیز هستید، رنگ‌های سفالی روشن و زرد گزینه‌های بسیار خوبی هستند، چراکه فضاهای تاریک را روشن و گرم می‎کنند.

انتخاب تم اصلی رنگ خانه

انتخاب تم اصلی رنگ خانه

هنگام انتخاب رنگ برای قسمت‌های مختلف منزل خود از یک کارت سایه رنگ کمک بگیرید. باید بتوانید یک جریان و هماهنگی مناسب از اتاقی به اتاق دیگر ایجاد کنید.

تاثیر نورپردازی منزل در افرادی که در آن خانه زندگی می‌کنند و موجودات زنده‌ای مثل گل‌وگیاه که از نور وارد شده به خانه تغذیه می‌کنند، کاملا مشهود است. مقاله چگونه نور خانه را زیاد کنیم، شما را با روش‌ها و ترفندهای مفید برای استفاده از نور طبیعی در خانه و روش مناسب چیدمان خانه کم‌نور آشنا می‎کند.

اهمیت نوع نورپردازی اتاق

پیش از انتخاب رنگ دیوار، نوع نورپردازی اتاق خود را در نظر داشته باشید. در حالی که نور طبیعی، مانند نور خورشید، رنگ واقعی را نشان  می‌دهد، لامپ‌های رشته‌ای رنگ‌ها را گرم‌تر و لامپ‌های فلورسنت رنگ آبی و سرد را بیشتر نشان می‌دهد.

کاربری اتاق

قبل از تصمیم‌گیری راجع به رنگ‌ها، هر دوی این عوامل را در نظر داشته باشید. اگر می‌خواهید اتاق پرانرژی باشد از رنگ‌های گرم استفاده کنید، اما اگر فضایی برای آرامش و استراحت می‌خواهید، رنگ‌های سرد مانند آبی و خاکستری را در نظر بگیرید. همچنین می‌توانید سطوح مختلفی از درخشش و براق بودن را در نظر داشته باشید.

روش آزمون‌وخطا

از نمونه‌های مختلف رنگ در قسمت‌های متفاوت دیوار برای هر بخش خانه استفاده کنید. این روش بسیار مطمئن است چراکه می‌توانید هر رنگ را به‌خوبی تجربه کنید.

رنگ مناسب دیوار خانه‌های کم‌نور

یک قانون کلی بسیار خوب برای یک پالت رنگ منسجم این است که از بیش از ۵ رنگ متمایز در سراسر خانه خود استفاده نکنید. بهتر است از ۳ رنگ متفاوت بهره ببرید. در این قسمت قصد داریم رنگ‌های مناسب دیوار خانه‌های کم‌نور را شرح دهیم. این رنگ‌ها عبارت‌اند از:

رنگ خاکستری

رنگ خاکستری

خاکستری به‌عنوان رنگی خنثی در طراحی دکوراسیون خانه، بسیار مورداستفاده قرار می‌گیرد. یکی از دلایل محبوبیت این رنگ، قابلیت آن برای استفاده در فضاهای کم‌نور خانه است. درجات روشن این رنگ را برای دیوارهای خانه و برای لوازم خانه، پرده و فرش و پرده‌ها رنگی روشن‌تر استفاده کنید.

3 نوع نورپردازی برای خانه وجود دارد و هر یک به بخش‌‎ خاصی از خانه تعلق دارد. در مقاله اصول نورپردازی اتاق‌خواب، این اصول نورپردازی کامل مورد بررسی قرار گرفته است که می‌تواند اطلاعات کافی و لازم را به شما بدهد.

رنگ صورتی

رنگ صورتی که غالباً رنگ دخترانه‌ای است و به‌خاطر زیبایی، مورد استفاده زیادی در قسمت‌های مختلف خانه دارد. به‌کاربردن رنگ صورتی در قسمت‌های خاص خانه، علاوه بر روشن‌تر و شادتر نشان‌دادن محیط، جلب‌توجه نیز می‌کند. برای ساخت این رنگ مطابق میل‌تان رنگ قرمز و سفید را با هم ترکیب کنید.

رنگ نارنجی

رنگ نارنجی از ترکیب رنگ زرد و قرمز به دست می‌آید. رنگ نارنجی نیز مانند رنگ زرد می‌تواند روشنایی بیشتری به فضا دهد. رنگ نارنجی‌رنگ گرم است و باعث روشنایی و بزرگ‌تر دیده‌شدن محیط می‌شود و احساس گرمی، هیجان و شادی را با خود همراه کرده است.

رنگ زرد

رنگ زرد

به‌کاربردن رنگ زرد برای فضاهای کم‌نور، گزینه مناسبی است. زرد کم‌رنگ روشنایی روز را تداعی می‌کند و باعث روشن‌تر دیده‌شدن فضا می‌شود. رنگ زرد نماد روشنایی و آفتاب شناخته می‌شود و به‌عنوان رنگ پرانرژی و شاد، مخاطبان بسیاری دارد. این رنگ جزو رنگ‌های اصلی به‌شمار می‌رود و از نظر طیف رنگی نیز میان رنگ نارنجی و سبز قرار دارد.

رنگ صورتی ملایم و فیروزه‌ای

رنگ صورتی ملایم و فیروزه‌ای ترکیبی از رنگ‌های بولد برای فضای داخلی خانه شماست. این ترکیب ظاهری درخشان و روشن به فضای داخلی می‌دهد. طبیعتاً شاد فیروزه‌ای و صورتی ملایم، انتخاب بسیار خوبی برای اتاق دختربچه‌ها است. همچنین این ترکیبی بسیار پرکاربرد است، چرا که برای بسیاری از سبک‌های چینش داخلی خانه شما جواب می‌دهد.

اتاق‌خواب یک دختر پناهی برای راحت خوابیدن، آرامش داشتن، دور شدن از تنش‎های زندگی روزمره و حل تعارضات با محیط اطراف خود است. اتاق‌خواب‌ها به عنوان فضایی آرام در ساختمان شناخته می‎شوند، بنابراین در طراحی نورپردازی اتاق‌خواب دخترانه، حتما باید این موضوع در نظر گرفته شود. اگر می‌خواهید ایده‌های بسیار خوبی برای نورپردازی اتاق‌خواب دخترانه به دست آورید، بهتر است سری به مقاله نورپردازی اتاق‌خواب دخترانه بزنید.

ترکیب رنگ آبی و انگوری

این ترکیب رنگ منحصربه‌فرد روی دیوارهای شما فضایی پرانرژی و پرجنب‌وجوش را القا می‌کند. این رنگ‌ها شما را با فضایی شاد احاطه می‌کند که بسیار مناسب اتاق‌های کسل‌کننده است. این رنگ‌ها یک فضای روشن در اتاق شما به نمایش می‌گذارد و همچنین یک ورودی شاد برای مهمانان شما فراهم می‌آورد. آبی و انگوری از بهترین ترکیب‌های موجود برای خانه‌های شما هستند.

رنگ سفید

رنگ سفید

رنگ سفید از رنگ‌های پراستفاده و دوست‌داشتنی است. رنگ سفید فضا را بازتر و روشن‌تر جلوه می‌دهد. این رنگ کاربرد زیادی دارد و در جاهای مختلف می‌توان آن را استفاده کرد. رنگ سفید برای سقف و دیوار در خانه‌های کم‌نور مناسب است و می‌توان با رنگ‌های دیگر آن را ترکیب کرد و از انعکاس نور آن بهره‌مند شد. رنگ سفید همچنین یک رنگ دلنشین است و می‌توان آن را برای طراحی دکوراسیون در جاهای مختلف به کار برد.

رنگ بنفش روشن

این رنگ برای اتاق‌های کم‌نور بسیار مناسب است. رنگ بنفش گزینه مناسبی برای اتاق‌های کم نور است و می‌توان از غلظت‌های مختلف آن برای رنگ کردن دیوارها بهره برد. ترکیب زیبای رنگ بنفش با رنگ‌های طوسی و سیاه و سفید می‌تواند به زیبایی هرچه بیشتر اتاق کمک کند. بنفش کم‌رنگ هنگامی که با رنگ بنفش پررنگ و آبی همراه می‌شود، بسیار شادی‌بخش است.

ترکیب آبی و زرد

آبی و زرد یک جفت الکتریکی ایجاد می‌کنند. ترکیب این دو رنگ پویایی و جان را به فضای داخلی خانه شما هدیه می‌دهد. دیوار آبی به طور دراماتیکی رنگ زرد را در خود حل می‌کنند و فضای منزل شما را پویا می‌کند. این ترکیب پویا بیشتر برای اتاق مطالعه شما مناسب است، زیرا رنگ زرد حافظه را تقویت می‌کند. تأثیری که این رنگ‌ها می‌توانند در خانه شما برجای بگذارد، آن را به بهترین رنگ دیوار داخلی تبدیل می‌کند.

ترکیب رنگ نارنجی و سفید

ترکیب رنگ نارنجی و سفید

رنگ نارنجی مناسب حالات شادی‌آور و مراسم شماست که می‌توان آن را با رنگ سفید ترکیب کرد و زیبایی و حس و حال شاد محیط را دو چندان کرد. نارنجی بر طرح غالب است و چندین فضا را در خانه شما یکپارچه می‌کند. خلوص رنگ سفید و شادابی نارنجی در اتاق‌خواب شما، آن را به بهترین انتخاب برای اتاق‌خواب شما تبدیل کرده است. این یکی از ترکیب‌های رنگ دیوار داخلی است.

قهوه‌ای شکلاتی

با این که رنگ‌های تیره‌تر اتاق را کم نورتر و محیط را کوچک‌تر نشان می‌دهد، اما رنگ قهوه‌ای شکلاتی بسیار مناسب اتاق‌های کم‌نور است و گرمابخش محیط‌های تاریک است. این رنگ را با رنگ‌های روشن مانند سفید، کفپوش‌هایی کم‌رنگ و پارچه‌های طرح‌دار هماهنگ کنید تا از سنگینی فضا بکاهد.

سبز فسفری

سبز فسفری تاثیر به‌سزایی در روشن‌کردن فضاهای تاریک منزل دارد. با این‌که اکثر افراد این رنگ را برای دیوارهای محدودی از منزل انتخاب می‌کنند، اما شما می‌توانید تمام دیوارهای خانه خود را به این رنگ کنید.

کلام آخر

در این مقاله سعی ما بر این بود که رنگ‌های مناسب اتاق‌ها و فضاهای کم‌نور و نسبتاً تاریک را به شما معرفی کنیم. برای انجام این کار ابتدا روش انتخاب رنگ مناسب برای خانه را شرح دادیم، چراکه لازم است پیش از رنگ‌آمیزی خانه، حتماً رنگ‌های موردعلاقه خود و دکوراسیون خانه را با هم هماهنگ کنید. پس از آن چند نوع رنگ مختلفی را که مناسب اتاق‌های کم‌نور هستند و می‌توانند به زیبایی و دلنشینی فضا کمک کنند، معرفی کردیم.

سؤالات متداول

بهترین نوع رنگ برای دیوار چه جنسی دارد؟

رنگ‌های امولسیونی بر پایه آب و تقریباً بدون بو هستند و برای رنگ‌های دیوار داخلی ترجیح داده می‌شوند. این‌گونه رنگ به‌سرعت خشک می‌شود و دارای سطح بسیار کمی از VOCs (ترکیبات آلی فرار) است.

چه رنگهایی خانه را روشنتر نشان میدهند؟

برای دریافت حداکثر روشنایی می‌توانید به سراغ سایه‌های کم‌رنگ خاکستری و آبی بروید. همچنین اگر مایل به استفاده از رنگ‌های گرمابخش نیز هستید، رنگ‌های سفالی روشن و زرد گزینه‌های بسیار خوبی هستند، چراکه فضاهای تاریک را روشن و گرم می‎کنند.

چند رنگ در فضای داخلی خانه وجود دارد؟

یک قانون کلی بسیار خوب برای یک پالت رنگ منسجم این است که بیش از ۵ رنگ متمایز در سراسر خانه خود استفاده نکنید. بهتر است از ۳ رنگ متفاوت بهره ببرید.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *