روشنایی

روش‌های نورپردازی سقف

زمان مطالعه: 9 دقیقه

نور مناسب ظاهر خانه شما کامل می‌کند. در واقع، در غیاب یک نورپردازی مناسب، فضای داخلی ساختمان شما آن چنان که باید و شاید، جلب توجه نخواهد کرد. چه منزل شما وسیع و بزرگ باشد و چه کوچک و جمع‌وجور، انواع مناسب چراغ‌های سقفی می‌توانند به نورپردازی بهتر و یکنواخت فضای منزل شما کمک کنند.

چراغ‌های سقفی دیگر به مانند گذشته، تنها از نظر کاربردی استفاده نمی‌شوند، بلکه در حالی که چراغ‌های لوله سفید و نورهای کاربردی خانه شما را غرق در نور می‌کنند، زیبایی منزلتان نیز با بهره‌گیری از نورپردازی مناسب، دوچندان خواهد شد. به عنوان مثال می‌توانید از چراغ‌های سقفی توکار برای اتاق خواب استفاده کنید تا آرامش فضا بیشتر شود. از سوی دیگر، اگر به دنبال چیزی ساده هستید که حال و هوای صمیمی در گفتگوها ایجاد کند، یک جفت چراغ آویز زیبا می‌تواند معجزه کند. در این مقاله ما قصد داریم گزینه‌های برای نورپردازی سقف ساختمان به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

انواع نورپردازی سقف ساختمان

انواع نورپردازی سقف ساختمان

انواع نورپردازی سقف ساختمان به شرح زیر است:

لوسترها

زمانی‌که گفتیم چراغ سقفی، احتمالا ذهن شما بلافاصله سمت لوسترهای فانتزی رفت؟ چراغ‌های آویز شیک با شاخه‌های حکاکی شده ظریف و لامپ‌های متعدد می‌تواند فضای اتاق شما را چندبعدی و باکلاس کند. انواع لوسترها با سایزها و اشکال مختلف در بازار هستند و می‌توانید با توجه به فضا و کاربرد ساختمان خود، در بین آن‎ها دست به انتخاب بزنید. همچنین مصرف هر لوستر با توجه به تعداد لامپ به‌کار رفته در آن متفاوت است.

همچنین شما می‌توانید برای آشنایی با انواع مختلف لامپ‌هایی که برای نورپردازی سقفی مناسب است، مقاله انواع لامپ‌های سقفی را از دست ندهید.

چراغ‌های فلاش بلند

چراغ‌های سقفی فلاش بلند در نزدیکی سقف آویزان می‌شوند و در حین روشن کردن یک قسمت بزرگ، کمترین توجه را به خود جلب می‌کنند. این وسایل برای خانه‌هایی با سقف کوتاه ایده‌آل هستند و در صورتی که کودک یا حیوانات خانگی علاقه‌مند به چراغ‌های آویز دارید، گزینه‌های مناسبی هستند. علاوه‌براین، می‌توان این نوع نورپردازی را صرف‌نظر از رفت‌وآمد و ارتفاع استفاده کرد. این نوع چراغ‌ها در سبک‌های مختلف سنتی، بین دوره‌ای و معاصر عرضه می‌شوند و از مواد مختلفی همچون مس، شیشه و پلاستیک ساخته شده‌اند. آن‌ها را می‌توان با لامپ‌های رشته‌ای، CFL،LED  و حتی چراغ‌های هالوژن نیز نصب کرد. برای نورپردازی سقف ساختمان (در صورتی که ارتفاع آن 2/5 تا 3/5 متر باشد) می‌توانید از یک لامپ با زاویه پرتو ۶۰ درجه بهره ببرید، اما اگر ارتفاع سقف شما 3/5 تا 4/5 متر است، بایستی از یک لامپ LED با زوایای پرتو ۳۸ تا ۴۰ درجه استفاده کنید. با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که به ازای ۴ تا ۶ فوت فضای سقف، یک چراغ توکار نیاز است. به‌طور معمول، وسایل بایستی در فاصله ۲۴ اینچی از دیوار یا کابینت که بین آن‌ها ۲ تا ۵ فوت فاصله است، قرار بگیرند.

ابزار فلاش نیمه بلند

این وسایل، ترکیبی از یک لوستر و فلاش بلند است که تقریبا به اندازه ۴ تا ۸ اینچ از سقف آویزان می‌شوند. چنین چراغ‌های سقفی برای زمانی ایده‌آل هستند که ارتفاع کافی برای نصب لوستر را ندارید، اما می‌خواهید چراغ‌های منحصربه‌فرد و زیبایی داشته باشید که حس و حال مطبوعی به فضای شما بدهد. می‌توانید برای ایجاد یک ظاهر فوق‌العاده، آن‌ها را در سالن یا اتاق‌های مشترک نصب کنید. مشابه مورد قبلی، این نوع چراغ‌ها نیز مقرون به صرفه هستند و با استفاده از هر لامپی می‌توان آن‌ها را نصب کرد. با این حال، بسته به میزان نور موردنیاز، می‌توانید هر موردی از ۱۵ تا ۱۰۰ وات را انتخاب کنید.

یکی از چراغ‌های مناسب نورپردازی سقف ساختمان، چراغ سقفی سنسوردار است. برای آشنایی با این چراغ و اطلاع از چگونگی نصب این چراغ، می‌توانید به مقاله نحوه نصب چراغ سقفی سنسوردار چگونه است، مراجعه کنید.

چراغ‌های آویز

چراغ‌های آویز

چراغ آویز، مانند یک لوستر، در پایین اتاق شما به عنوان یک منبع روشنایی بدون سقف کاذب آویزان می‌شود. چنین ابزاری منبع نور متمرکزی ایجاد می‌کنند که می‎تواند بسته به تمایل شما پرنور یا کم‌نور باشد. شما می‌توانید از طرح‌های مینیمال یا بزرگ استفاده کرده و بسته به تمایل، اندازه، شکل و جنس نور را انتخاب کنید. اگر که یک نور کافی نیست، می‌توانید مجموعه‌ای از نورها را انتخاب کنید که به جذابیت اتاق شما می‌افزایند.

چراغ‌های آویز معکوس

این نوع چراغ‌ها برای روشنایی عمومی عالی هستند. تنها تفاوت چراغ‌های آویز معکوس با چراغ‌های نیمه‌فلاش این است که به جای این‌که مستقیماً روی سقف نصب شود، از سقف آویزان می‌شود. این چراغ‌ها در ورودی یا معابر و اتاق نشیمن به خوبی کار می‎کنند و معمولاً در بالای جزایر آشپزخانه نیز استفاده می‌شوند.

اگر ساختمان شما سقف کوتاهی دارد، باید بدانید که برای نورپردازی سقف ساختمان با سقف کوتاه، چه لامپی مناسب است. مقاله لامپ مناسب سقف کوتاه این اطلاعات را در اختیار شما می‌گذارد.

چراغ‌های ردیفی

زمانی شما این وسیله را انتخاب می‌کنید که نیاز به نمایش یک تصویر یا نقاشی دارید. چراغ‌های ردیفی فضایی تزیینی را به خانه شما اضافه می‌کنند و در اتاق نشیمن‌ و راهروها می‌توانند زیبایی نمایشگاه شما را دوچندان کنند. اگر می‌خواهید دیوار یا قسمتی خاص از منزلتان را به‌طور ویژه‌ای برجسته کنید، می‌توانید از این چراغ‌ها استفاده کنید. از آن جایی که چراغ‌های ردیفی معمولا با لامپ‌های ۳ تا ۹ وات عرضه می‌شوند، تنها به عنوان چراغ‌های متمرکز قابل استفاده هستند. چراغ‌ها و نورپردازی متمرکز را به تفصیل در مقاله انواع تکنیک‌‎های نورپردازی توضیح داده‌ایم. بااین‌حال می‌توانید از چراغ‌های جهت‌دار، نورافکن‌ها و حتی چراغ‎های ریلی برای افزایش ظرافت محیط زندگی‌تان بهره ببرید.

چراغ‌های سقفی توکار (فرو رفته)

 

چراغ‌های توکار معمولا در حفره‌ای از سقف نصب می‌شوند، به‌طوری‌که هنگام روشن شدن لامپ، نور در یک نقطه متمرکز یا پخش می‌شود. از آن جایی که منبع نور قابل مشاهده نیست، این وسیله یک گزینه عالی برای نورپردازی ملایم در فضای ساختمان شما است. چراغ‌های توکار برای سقف‌هایی با ارتفاع کم بسیار مناسب هستند. این چراغ‎ها ارتفاع کمتری را روشن می‌کنند و برای روشن نگه‌داشتن محیط زندگی‌تان، می‌بایست از چندین عدد از آن‌ها استفاده کنید.

از دیگر چراغ‌های نورپردازی سقف ساختمان، چراغ‌های سقفی روکار است. برای آشنایی با این نوع چراغ‌ها و نحوه نصب‌شان، پیشنهاد می‌کنیم مقاله نحوه نصب چراغ‌های سقفی روکار را مطالعه کنید.

چراغ‌های خلیجی

این نوع چراغ‌ها در درون فرورفتگی‌های سقف تعبیه می‌شوند تا هم دیوارهای مجاور و هم سقف را روشن کنند. این گونه از چراغ‌های سقفی، معمولا نور ملایم و پراکنده‌ای را فراهم می‌آورند. در صورتی که بخواهید در ورودی منزل شما درخشش ملایمی وجود داشته باشد یا این که قصد داشته باشید زنندگی نور سایر لامپ‌ها را کم کنید، این نوع چراغ‌ها می‌توانند بسیار مفید باشند.

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا انواع نورپردازی سقف ساختمان را به تفصیل شرح دهیم. ما برای انجام این کار، ۸ نوع خاص از چراغ‌های سقفی و کاربرد آن‌ها را بیان کردیم تا شما خوانندگان عزیز بتوانید با مطالعه آن، بهترین انتخاب را برای فضای ساختمان خود انجام دهید.

سؤالات متداول:

کدام یک از انواع چراغها برای سقف مناسبتر هستند؟

چراغ‌های توکار برای سقف‌هایی با ارتفاع کم بسیار مناسب هستند. این چراغ‌ها ارتفاع کمتری را روشن می‌کنند و برای روشن نگه‌داشتن محیط زندگی‌تان، می‌بایست از چندین عدد از آن‌ها استفاده کنید.

چگونه میتوان یک چراغ سقفی LED انتخاب کرد؟

برای نورپردازی سقف ساختمانتان (در صورتی که ارتفاع آن 2/5 تا 3/5 متر باشد) می‌توانید از یک لامپ با زاویه پرتو ۶۰ درجه بهره ببرید، اما اگر ارتفاع سقف شما 3/5 تا 4/5 متر است، بایستی از یک لامپ LED با زوایای پرتو ۳۸ تا ۴۰ درجه استفاده کنید.

چه تعداد لامپ LED سقفی برای روشنایی فضای ساختمان کافی است؟

با یک حساب سرانگشتی می‌توان گفت که به ازای ۴ تا ۶ فوت فضای سقف، یک چراغ توکار نیاز است. به طور معمول، وسایل بایستی در فاصله ۲۴ اینچی از دیوار یا کابینت که بین آن‌ها ۲ تا ۵ فوت فاصله است، قرار بگیرند.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *