روشنایی

نحوه نصب چراغ سقفی سنسوردار چگونه است؟

زمان مطالعه: 8 دقیقه

آیا تابه‎حال چیزی درباره چراغ سقفی سنسوردار و ویژگی‌های آن شنیده‌اید؟ اصلا با نحوه نصب و استفاده از آن آشنا هستید؟ چراغ‌های سنسوردار نسل جدیدی از چراغ‌ها و تجهیزات روشنایی هستند که امروزه کاربرد زیادی دارند. این نوع چراغ در مدت زمان کوتاهی بعد از تولید و عرضه بسیار موردتوجه قرار گرفت و عده زیادی را به سمت خود جذب کرد.

جذاب‌ترین و مهم‌ترین ویژگی چراغ سقفی سنسوردار، صرفه‌جویی در مصرف برق است که استفاده از آن را بسیار پرطرفدار می‌کند.

در این مقاله قصد داریم درباره نحوه نصب چراغ سقفی سنسوردار و ویژگی‌های مهم آن صحبت کنیم. اگر دوست دارید این نسل از تجهیزات روشنایی را بشناسید و با شیوه نصب آن آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.

چراغ سنسوردار چیست؟

چراغ سنسوردار چیست؟

بهتر است پیش از آنکه درباره نحوه نصب چراغ سقفی سنسوردار صحبت کنیم، بدانیم که چراغ سنسوردار چیست و چگونه عمل می‌کند.

چراغ سنسوردار نسل جدیدی از تاریخچه چراغ‌ها و تجهیزات روشنایی است که امروزه جایگاه ویژه‌ای در میان افراد مختلف دارد. چراغ سنسوردار به شکلی طراحی شده است که فقط در مواقع ضروری روشن می‌شود. ‌به‌این‌صورت که با رد شدن و عبور افراد از مقابل چراغ سنسوردار، سنسورها فعال می‌شوند و پس از خارج شدن از محدوده سنسور، چراغ خاموش می‌شود.

چراغ سنسوردار کمک بسیار زیادی به صرفه‌جویی در مصرف برق و کاهش هزینه‌های مرتبط با برق می‌کند. به همین دلیل یکی از محبوب‌ترین چراغ‌ها به‌ویژه برای استفاده در فضاهای عمومی، پارکینگ، پله‌ها و … است.

انواع چراغ سنسوردار

انواع چراغ سنسوردار

چراغ های سنسوردار در انواع مختلفی تولید و عرضه می‌شوند و با توجه به این تنوع مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر قرار باشد انواع چراغ سقفی سنسوردار را بررسی کنیم، می‌توانیم از دو مورد زیر نام ببریم:

چراغ همراه با سنسور توکار

این نوع چراغ‌ها با سنسور توکار، درون قاب خود یک سنسور ۳۶۰ درجه دارد و نیازی به تهیه سنسور جداگانه برای آن نیست. این چراغ‌ها برای فضاهای وسیع مثل راه‌پله‌ها، پارکینگ و … استفاده می‌شود که به‌وسیله آن بتوان تمام محیط را پوشش داد.

چراغ همراه با سنسور خارجی

نوع دیگری از چراغ سقفی سنسوردار دارای سنسور خارجی است. برای استفاده از این سنسورها باید یک سنسور خارجی تهیه کنید و بسته به موقعیتی که به آن نیاز دارید، آن‌ها را انتخاب کنید.

چراغ سقفی سنسوردار چگونه نصب می‌شود؟

چراغ سقفی سنسوردار چگونه نصب می‌شود؟

نحوه نصب چراغ سنسوردار کار چندان سختی نیست و با انجام چند مرحله انجام می‌شود:

1. کنترل جریان برق

اولین قدم برای نصب چراغ سقفی سنسوردار کنترل جریان برق است. بنابراین برای نصب این چراغ و یا هر نوع چراغ دیگری، کنتور و جریان برق را کنترل و بررسی کنید. برای این کار ابتدا جریان برق را قطع کنید تا خطری شما را تهدید نکند.

توجه داشته باشید اگر در محل نصب چراغ، چراغ دیگری وجود دارد، آن را با کمک فازمتر باز کنید.

2. بررسی سقف

نحوه نصب چراغ سقفی سنسوردار نیاز به بررسی نوع سقف دارد. اگر سقف محل نصب چراغ، از جنس آکوستیو یا رابیتس است، نمی‌توانید از رول‌پلاک استفاده کنید.

از آنجایی که پشت سقف‌های رابیتس خالی است و سقف‌های آکوستیو هم حالت نرمی دارد، بهتر است از پیچ MDF سه یا چهار سانتی استفاده کنید.

3. انتخاب نوع لامپ

مرحله بعدی انتخاب نوع لامپ است. بعضی از چراغ‌های سقفی، حالت لامپ سرخود دارند و برخی از آن‌ها از نوع چراغ‌های ال‌ای‌دی و یا SMD هستند. بعضی دیگر از این لامپ‌ها هم به صورت دو سرپیچ هستند و لامپ روی آن قرار می‌گیرد.

بهترین لامپ برای استفاده به عنوان چراغ سقفی سنسوردار لامپ ال‌ای‌دی است. چراکه هم مصرف بسیار کمی دارد و هم گرمای کمی را تولید می‌کند.

برای آشنایی بیشتر با لامپ ال‌ای‌دی، مقاله نحوه کار لامپ ال‌ای‌دی را بخوانید.

4. نصب لامپ

چراغ‌هایی با سنسور توکار، میان دو سرپیچ قرار دارند. بنابراین دو سیم از یک طرف سنسور به یک سرپیچ متصل می‌شود و سیم دیگر هم از طرف دیگر سنسور به سرپیچ دوم وصل می‌شود.

دو سیم دیگر هم از چراغ به ترمینال و سپس به برق شهری وصل می‌شود.

5. تنظیم مدت زمان روشنایی

روی بدنه سنسور داخل چراغ، یک ولوم وجود دارد که با تنظیم آن می‌توان مدت زمان روشن‌ماندن چراغ را تعیین کرد. برخی افراد این سنسور را فقط برای تایم شب تنظیم می‌کنند تا میزان کمتری برق مصرف شود.

6. نصب چراغ

نحوه نصب چراغ سقفی سنسوردار

پس از طی این مراحل نوبت به نصب چراغ می‌رسد. بنابراین باید چراغ‌ها را در محل معین نصب کنید. برای این کار دو سیم خارج‌شده از چراغ را به سیم‌های متناظر خارج‌شده از سقف یا دیوار وصل کنید.

7. بررسی عملکرد چراغ

برای آنکه مطمئن شوید چراغ را به درستی نصب کرده‌اید، دست خود را روی سنسور قرار دهید تا چراغ، حرکتی را احساس نکند و سنسور خاموش شود. سپس دست خود را از مقابل چراغ سقفی و سنسور بردارید و چند بار تکان دهید. اگر چراغ روشن شد، نصب چراغ سقفی سنسوردار را به‌درستی انجام داده‌اید.

اگر احساس می‌کنید، سقف آشپزخانه شما به نورپردازی نیاز دارد، حتما به کمک متخصصان اقدامات لازم را انجام دهید. برای آشنایی بیشتر با اصول نورپردازی آشپزخانه می‌توانید به مقاله‎ی انواع نورپردازی سقف آشپزخانه سر بزنید.

خرید چراغ سقفی سنسوردار

برای خرید چراغ سقفی سنسوردار می‌بایست به سراغ فروشگاه‌های معتبر این حوزه بروید. برای این کار با ورود به فروشگاه بروکس می‌توانید انواع چراغ سقفی سنسوردار را همراه با ویژگی‌های آن ببینید و سپس دست به انتخاب بزنید.

در این مسیر می‌توانید از مشاوران و تیم پشتیبانی بروکس کمک بگیرید و انتخاب خود را به درستی انجام دهید.

کلام آخر

نحوه نصب چراغ سقفی سنسوردار بسیار ساده است و فقط نیاز به دقت و توجه بالایی دارد. بنابراین برای نصب چراغ سقفی سنسوردار باید مراحل آن را به‌خوبی یاد بگیرید و با دقت زیاد اقدام به نصب آن کنید.

در این مقاله تلاش کردیم به‌سادگی شیوه نصب چراغ سقفی سنسوردار را برای شما بیان کنیم و نکات مهم آن را آموزش دهیم.

سوالات متداول:

نصب چراغ سنسوردار چه فایده‌ای دارد؟

استفاده از چراغ سقفی سنسوردار در کاهش مصرف برق و صرفه‌جویی در آن و همچنین کاهش هزینه‌ها بسیار موثر است.

چراغ سنسوردار چند نوع دارد؟

در دو نوع سنسور خارجی و سنسور توکار وجود دارد که هر کسی با توجه به منطقه موردنیاز و شیوه مصرف خود، آن را انتخاب می‌کند.

چراغ سقفی سنسوردار برای چه محیطهایی مناسب است؟

مکان‌های عمومی مانند راه‌پله‌ها، پارکینگ و … برای استفاده از چراغ سقفی سنسوردار بسیار مناسب هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *