علم و فناوری

تاریخچه لامپ LED

زمان مطالعه: 7 دقیقه

یادتان هست در گذشته یک نخ در کنار لامپ‌ها آویزان بود و به آن کلیدی متصل بود که با کشیدن آن، لامپ روشن و خاموش می‌شد و به ما کمک می‌کرد حداقل 100 وات ساعت انرژی را تلف کنیم برای کمی روشنایی؟

حال با پیشرفت تکنولوژی چیزی نمانده که لامپ‌ها به ما هشدار دهند: دیر وقت است، لطفا بخوابید! فردا قرار است زودتر از خواب بیدار شوید!

با ورود LED در صنعت روشنایی دنیا در سال‌های اخیر، شماری از کمپانی‎ها اقدام به تولید لامپ‎هایی با عنوان هوشمند کرده‎اند که در محصولات آن‌ها قابلیت‎های ارتباطی پررنگ‌‎تر است. مهندسان مجرب دو شرکت بزرگ در کنار هم ایده‌های خود را نقاشی کرده‌اند؛ یکی از کمپانی تسلا و دیگری از آژانس فضایی ایالات متحده. در این مقاله، درباره‎ی تاریخچه لامپ ال ای دی صحبت می‎کنیم. همراه ما باشید.

هوشمندی لامپ ال ای دی

هوشمندی لامپ ال ای دی

ایده‎ی تولید چنین لامپی در ذهن جوزف، یکی از مهندسان تسلا زمانی شکل گرفت که در ساعات کاری در حالی که روی صندلی خود نشسته بود، لحظه‌ای به لامپ‌های محیط کار نگاه کرد و متوجه شد که علی‎رغم قرارگرفتن در میانه‎های روز و تابش مستقیم نور آفتاب، لامپ‎ها روشن هستند و به نوعی، انرژی الکتریکی تلف می‎شود.

وی برای چاره‌اندیشی به منظور صرفه‎جویی در مصرف انرژی به سراغ اینترنت می‌رود تا لامپ‎هایی را با قابلیت مصرف کمتر و هوشمندتر پیدا کند ولی با محصولاتی بسیار گران قیمت مواجه می‎شود. او در ماه اکتبر سال 2013، برای تولید محصولی به منظور استفاده در چنین شرایطی، کمپانی تسلا را ترک می‌کند تا در بهره‎وری انرژی سهیم باشد.

اولین لامپ LED

کمپانی استاک (Stack) اولین لامپ ال ای دی تولیدی خود را نیز آلبا (Alba) نام‌گذاری کرده است که در زبان ایتالیایی به معنای طلوع خورشید است. لامپ‌های Alba قابلیت‎‌های جالب توجهی دارند. آلبا قادر است تا با یادگیری عادت‌های کاربر و همچنین بررسی و سنجش میزان نور محیط که از منابع خارجی تابیده می‎شود، نور خود را در بهترین حالت ممکن تنظیم کند تا مصرف انرژی کاهش یابد.

آلبا محصولی فراتر از سایر لامپ‏‌های هوشمندی است که روانه‎ی بازار می‎شوند. آن‌ها با استفاده از اپلیکیشن و از طریق گجت‌های هوشمند کنترل می‎شوند.

اگر می‎خواهید با تکنیک‎های نورپردازی در اتاق خواب آشنا شوید، به مقاله‎ی نورپردازی اتاق خواب سر بزنید.

قسمتی از صحبت‎های جوزف نیل درباره آلبا: “در صورتی که به زندگی افراد در خانه‎ها توجه کنیم، معمولا افراد هر روز در محل مشخصی نشسته و پس از طی ساعاتی راهی اتاق خواب می‎شوند و در ساعت مشخصی نیز می‎خوابند. با استفاده از یادگیری چنین الگوهایی می‎توان چراغ‌ها را به‎صورت خودکار کنترل کرد. لامپ‎های آلبا در ساعات ابتدایی روز طیف نور آبی رنگی را ساطع کرده که در ادامه این نور گرمتر می‎شود.”

کاربران می‌توانند نور ساطع شده و رنگ آن را با استفاده از اپلیکیشن Stack تنظیم کرده و حتی پروفایل‎هایی را همچون مهمانی، خواب و سایر موارد تنظیم کنند که این پروفایل‌ها نیز در چرخه‌ی یادگیری آلبا مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

لامپ‎های هوشمندی همچون آلبا پتانسیل کافی را برای استفاده در شبکه‌های هوشمند خانگی دارند و مطمئنا شاهد استفاده از این لامپ‎ها در خانه‌‎های هوشمند خواهیم بود. البته باید به قابلیت اتصال بلوتوث این لامپ‎ها نیز اشاره کرد که لامپ‎های آلبا را به بهترین گزینه برای کنترل با استفاده از گجت‎های هوشمند تبدیل می‎کند.

بهینه‎سازی مصرف انرژی با لامپ آلبا

جوزف در مورد داده‎های جمع‎آوری شده نیز توضیح می‎دهد که این داده‎ها برای اطلاعات شخصی و سایر کاربردها به کار برده نشده و هدف از آن یادگیری الگوی زندگی کاربران به منظور بهینه‎سازی مصرف انرژی است.

از جمله‎ اهداف بلندپروازانه‎ی جوزف می‎توان به برنامه‎های وی برای همکاری با سایر کمپانی‎های تولیدکننده‎ی ابزارهای هوشمند از جمله ترموستات و تخت‎خواب‎های هوشمند اشاره کرد. این همکاری با هدف تحت نظر گرفتن فعالیت‎های کاربران برای بهینه‎سازی مصرف انرژی و همچنین بهبود شرایط محیطی برای حفظ سلامتی کاربران انجام می‌شود.

در مقاله‎ی کدام نور برای چشم بهتر است؟ به‎طور کامل درباره‎ی نور مناسب برای چشم صحبت کردیم.

قابلیت‌های لامپ آلبا

قابلیت‌های لامپ آلبا

بین دیودهای نوری استفاده شده در آلبا، سنسورهایی قرار داده‌اند که با استفاده از آن لامپ، وجود حرکت، حضور یا عدم حضور و همچنین نور محیط را خواهد سنجید. استفاده از چنین ساز وکاری منجر به ایجاد فناوری اختصاصی توسط Jovi Gacusan یکی از مهندسان پیشین ناسا شد که با استفاده از این فناوری، آلبا قادر است تا نور محیط را درک کرده و براساس آن اقدام به انتشار نور در محیط کند.

برای درک این موضوع، این فناوری در ابتدا نور ساطع شده از خود لامپ را از دامنه‎ی محاسبات خود حذف کرده و سپس به سنجش نور محیط بپردازد که با چنین ساز و کاری انرژی مصرفی در حدود 60 تا 80 درصد کاهش خواهد یافت. اما یکی دیگر از قابلیت‌های اساسی این لامپ هوشمند، قابلیت یادگیری است که آن را هم‌ردیف با محصولات کمپانی نست قرار داده است.

ممکن است این دغدغه به‎طور مداوم برای شما ایجاد شود که چگونه نور خانه را زیاد کنید؟ و این درحالیست که شما ابتدا باید استانداردهای نوری را بشناسید، سپس به سراغ زیاد کردن نور خانه بروید.

کلام آخر

ورود لامپ ال ای دی در صنعت روشنایی، باعث کاهش مصرف انرژی شده است و قابلیت‎های بسیاری دارد. آلبا با یادگیری عادت‌های رفتاری و سنجش میزان نور وارد شده از منابع خارجی در محیط، نور خود را به بهترین حالت ممکن تنظیم می‎کند.

در واقع در این لامپ، سنسورهایی واقع شده، حضور و عدم حضور و میزان نور محیط را می‎سنجد و بر اساس آن، روشنایی می‎دهد.

سوالات متداول:

مهم‌ترین قابلیت لامپ ال ای دی هوشمند چیست؟

بین دیودهای نوری استفاده شده در ال ای دی هوشمند، سنسورهایی قرار داده‌اند که با استفاده از آن وجود حرکت، حضور یا عدم حضور و همچنین نور محیط را می‌سنجد.

اولین لامپ کمپانی استاک چه نام دارد؟

کمپانی Stack اولین لامپ ال ای دی تولیدی خود را آلبا نام‌گذاری کرده است که در زبان ایتالیایی به معنای طلوع خورشید است.

استفاده از لامپ آلبا چه فوایدی دارد؟

بهینه‎سازی مصرف انرژی و بهبود شرایط محیطی برای حفظ سلامتی کاربران از جمله فواید استفاده از لامپ آلبا است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *