روشنایی

گزارش خاموشی برق معابر

حتماً برای شما هم پیش‌آمده که وارد خیابانی شده و متوجه خاموش بودن چراغ‌های آن شوید، در این مواقع چطور باید گزارش خاموشی برق معابر را اعلام کرد؟ کدام ارگان یا سازمانی مسئول رسیدگی به این موضوع و حل آن است؟ شهرداری یا اداره برق؟ در این مقاله از مجله بروکس قصد داریم تا به سؤالات بالا پاسخ داده و راه‌حل سریع و قطعی‌ای برای گزارش خاموشی چراغ خیابان‌ها ارائه دهیم.

چراغ‌های خیابانی برق

چراغ‌های خیابانی برق

بشر از ابتدای کشف آتش به فکر روشن‌کردن محل زندگی و رفت‌و‌آمد خودش بوده است. همین علاقه به روشنایی باعث شده تا در طول تاریخ، انسان‌ها با وسایل موجود تلاش کنند تا مسیر حرکت خودشان را مخصوصاً در شب روشن و نورانی کنند.

باتوجه ‌به امکانات متفاوتی که در طول زمان‌های مختلف در اختیار بشر بوده است، انسان از مشعل، چراغ‌های روغنی و چراغ‌های گازی استفاده می‌کرده و رفته‌رفته با پیشرفت تکنولوژی توانسته چراغ‌های الکتریکی ساخته و آن‌ها را در مکانی محفوظ (بالاتر از دسترس افراد) قرار دهد. امروزه چراغ‌های خیابانی که ما می‌بینیم در بالای یک تیر برق نصب شده‌اند و توانایی روشن‌کردن محیط نسبتاً بزرگی را نیز دارند.

ناگفته نماند که باتوجه‌ به تکنولوژی به‌کار رفته در این چراغ‌ها، میزان مصرف انرژی و برق آن‌ها به نسبت بالا است. به همین خاطر در ساخت بسیاری از این چراغ‌ها از فتوسل استفاده می‌شود. فتوسل یک سنسور حساس به نور است. اگر این وسیله در معرض نور قرار گیرد چراغ را خاموش کرده و اگر در معرض تاریکی قرار گیرد، باعث روشن شدن چراغ می‌شود. به همین دلیل است که بسیاری از چراغ‌های خیابانی در روزها به‌صورت اتوماتیک خاموش می‌شوند و در شب‌ها همگی با هم روشن می‌شوند.

در ایران باتوجه ‌به کمبود برق در شبکه توزیع، گاهی تصمیمات مقطعی نیز برای کنترل مصرف چراغ‌های خیابانی گرفته می‌شود. این کنترل به گونه‌های مختلفی مثل روشن بودن یکی در میان چراغ‌ها یا خاموش شدن چنددقیقه‌ای چند چراغ کنار هم است. اما ممکن است که چراغ یک معبر یا خیابان برای مدت طولانی خاموش بماند، این یعنی که مشکلی در روشنایی معابر وجود دارد و باید آن را گزارش داد.

اگر مشتاق به دانستن تاریخچه نور هستید، می‌توانید با خواندن مقاله تاریخچه روشنایی قبل از تولید الکتریسیته اطلاعات خوبی در این ‌خصوص به‌دست آورید.

مسئولیت روشنایی معابر با چه سازمانی است؟

یکی از نکات گمراه‌کننده که در ابتدا باید از آن مطلع باشید این است که تأمین روشنایی و جلوگیری از خاموشی معابر جزو وظایف کدام سازمان است؟ قانون صراحتاً در این مورد صحبت نکرده و همین موضوع باعث شده تا گاهی شهروندان بین شهرداری و اداره برق سرگردان بمانند. البته در سال‌های اخیر شرکت‌های برق منطقه‌ای پاسخگوی نیازهای مردم بودند و با اعلام شکایت و گزارش از سوی شهروندان، این شرکت‌ها درصدد رفع خاموشی اقدام کرده‌اند. در نتیجه برای رفع خاموشی معابر بهتر است از اداره برق کمک بخواهید و نه از شهرداری. اما چطور؟

راه‌های اعلام خاموشی معابر

راه‌های اعلام خاموشی معابر

برای اعلام خاموشی معابر راه‌های متعددی وجود دارد که هرکدام مزیت‌ها و معایب خود را دارند. در گذشته برای اعلام گزارش خاموشی معابر باید به‌صورت حضوری به اداره برق مراجعه کرده و پس از ثبت درخواست منتظر رسیدگی از سمت اداره برق می‌ماندیم. حضور و بررسی درخواست در این روش بسیار زمان‌بر و فرسایشی بود. این روش با توجه‌ به تغییر سیاست‌های موجود و حرکت به سمت دولت الکترونیک منسوخ شده و راه‌های جایگزینی برای آن وجود دارد. در ادامه راه‌های موجود را بررسی خواهیم کرد.

رفع خاموشی معابر به‌وسیله تلفن ۱۲۱

یکی از راه‌هایی که برای اعلام و گزارش تاریکی و خاموش بودن چراغ‌های کوچه‌ها، خیابان‌ها و معابر وجود دارد، تماس با ۱۲۱ است. تلفن گویای مرکز فوریت‌های برق با شماره ۱۲۱ در تمام ساعات شبانه‌روز و بدون تعطیلی در دسترس شهروندان بوده و مردم می‌توانند با تماس با این شماره قطعی برق، گزارش‌ها و درخواست‌های خود را اعلام کنند.

درخواست‌ها می‌تواند شامل حوادث برق، روشنایی معابر، نوسان ولتاژ، قطع مکرر و … باشد. در واقع این سامانه پل ارتباطی تلفنی بین مشترکان و شرکت توزیع برق است. اگر پس از سه روز از اعلام خرابی تغییری در وضعیت روشنایی کوچه یا خیابان شما رخ نداد، می‌توانید مجدداً از طریق همین شماره درخواست خود را پیگیری کنید.

اپلیکیشن برق من

یکی دیگر از راه‌های ارتباط با اداره برق منطقه خود، استفاده از اپلیکیشن قطعی برق با نام «برق من» است. برق من یک اپلیکیشن جامع مربوط به اداره برق است و امکانات زیادی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. با استفاده از این نرم‌افزار علاوه بر امکان مشاهده و پرداخت قبض برق، توانایی گزارش دادن حوادث برق و اعلام خاموشی معابر را نیز خواهید داشت.

در نظر داشته باشید که برای استفاده از این نرم‌افزار نیاز به یک دستگاه متصل به اینترنت دارید و نصب کردن آن الزامی نیست و با مراجعه به وب‌سایت رسمی آن می‌توانید به‌صورت تحت وب از امکانات اپلیکیشن برق من استفاده کنید. البته نرم‌افزار فوق برای دانلود و نصب روی تلفن‌های همراه نیز طراحی شده که با مراجعه به وب‌سایت رسمی این اپلیکیشن به آدرس Saapa.ir  می‌توانید نسبت به دانلود اپلیکیشن برق من برای تمام سیستم‌عامل‌های موبایل اقدام کنید.

برق من علاوه بر نمایش قبض برق، امکانات دیگری مثل نمایش سوابق مصرف و پرداخت، خوداظهاری، ثبت خاموشی، ثبت درخواست انشعاب جدید، ثبت خسارت وارده به مردم و شبکه توزیع برق را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد.

برای کسب اطلاع در خصوص کنتورهای برق می‌توانید مقاله انواع کنتور در ایران را مطالعه کنید.

کلام آخر

در این مقاله از چراغ‌های خیابانی و روشنایی معابر گفتیم. در خصوص اهمیت روشن بودن خیابان‌ها، تحقیقات نشان می‌دهد که وجود روشنایی در معابر باعث کاهش 36 درصدی بزه و جرم در اماکن عمومی می‌شود. در صورت خاموشی طولانی‌مدت چراغ‌های خیابان باید نسبت به گزارش این مورد به اداره برق اقدام کنید. برای این کار می‌توانید از شماره‌تلفن گویای 121 و یا اپلیکیشن «برق من» استفاده کرده و گزارش یا درخواست خود را ثبت کنید. اگر تابه‌حال از این راه‌ها استفاده کرده‌اید و یا روش دیگری می‌شناسید، دیدگاه خودتان را با ما در میان بگذارید.

سؤالات متداول

برای گزارش خاموشی معابر چه راه‌هایی وجود دارد؟

می‌توانید از دو روش تماس با تلفن گویای ۱۲۱ و یا اپلیکیشن برق من استفاده کرده و گزارش‌های خودتان را در خصوص خاموشی معابر ثبت کنید.

برای دانلود اپلیکیشن برق من چه راه‌هایی وجود دارد؟

اپلیکیشن برق من علاوه بر نرم‌افزار، قابلیت اجرا شدن تحت وب و از طریق سایت را نیز دارد. پس از مراجعه به سایت رسمی این اپلیکیشن هم قادر به دانلود و نصب نرم‌افزار هستید و هم می‌توانید به‌طور مستقیم و از طریق سایت به امکانات اپلیکیشن دسترسی داشته باشید.

 

دیدگاهی در مورد “گزارش خاموشی برق معابر

  1. بهاالدین رفیعی گفت:

    سلام. در تبلیغات تلویزیون اعلام می کنید لامپ های سوخته دونه ای ۸۰۰۰ و باطری دانه ای ۱۰۰۰ میخرید، کجا باید تحویل بدیم؟

  2. مینا گفت:

    چطوری تو اپلیکیشن برق من گزارش خاموشی معابر رو بدم ؟؟

  3. محمد رضا عموآقایی گفت:

    با احترام
    اینجانب تاکنون سه بار و با فواصل هشت الی ده روزه با ۱۲۱ تماس گرفته ام وگزارش خاموشی وتاریگی ناشی از سوختگی لامپ در معبر هشت متری را داده ام و با وجود بقول آن تلفن گویا صدا ظبط میشود ولی تا کنون که حدود یک ماه میشود هنوز ار اقدام برای رفع تاریکی نشده است . با این گزارش هم منتظر می مانم که چه میشود
    آدرس رکن الدوله هشت متری متحد تیر برق مقابل پلاک یک
    با تشکر

    1. سیدمسعود گفت:

      برای ما هم می گویند برو اپلیکیشن نصب کن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *